A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Hatalmas a felháborodás Izraelben egy gendersemleges joghurt miatt

Vágólapra másolva!
Izraelben bojkottot hirdettek egy joghurt miatt, annak legújabb, héber nyelvű felirata ugyanis olyan betűtípusra váltott, amely az eredetileg hímnemű feliratot nőneműként is megjeleníti.
Vágólapra másolva!

Egy jól ismert izraeli joghurt csomagolásának apró változása verte ki a biztosítékot Izraelben. 

A helyi, Strauss nevet viselő élelmiszeripari óriás Törpök márkájú joghurtjának legújabb, héber nyelvű felirata ugyanis olyan betűtípusra váltott, amely az eredetileg hímnemű feliratot nőneműként is olvashatóvá teszi.

Ráadásul a Haaretz beszámolója szerint a joghurt új kampányt is indított ezzel párhuzamosan, ahol a fiának és a lányának mesét olvasó apukától azt kérdezni a lánya, hogy legyőzheti-e most a sárkányt a lány.

Sőt, a Strauss még egy olyan weboldalt is létrehozott, amely a nemek közötti egyenlőség tanításában segíti a szülőket, hogy fiaik és lányaik azt csinálhassák, amit csak szeretnének - teszi hozzá a Világgazdaság. Ez azonban a vásárlók egy részénél kiverte a biztosítékot, és sokan háborodtak fel a történtek miatt olyannyira, hogy bojkottot is hirdessenek a márkával szemben.

Joghurtról lévén szó, nemrégiben bemutattuk, hogyan készíthető el a törökök nemzeti itala, az ayran, amelyet sokan ismerhetnek a népszerű török sorozatokból, és kívánhatják meg napról napra ezt a finom és egészséges italt. A népszerű török szériák sztárjai rendszeresen fogyasztják a habzó, fehér italt, és eszik a böreket, a simitet és csipegetik az édes lokumot.

A török sorozatok hatására Európa egyre több országában megjelent a boltok polcain, pontosabban a tejhűtőkben az ayran, melyet könnyen, akár mi magunk is elkészíthetünk.

Ugyanis mindössze három összetevőből készül. Hihetetlenül frissítő és egészséges, de ami a legfontosabb, jó hatással van az emésztésre.

Az ayran egy török joghurtital, ami ahogy a neve is elárulja, joghurtból készül. A zsíros joghurtot hideg vízzel (esetleg jégkockával) és sóval habosra keverik, és pohárba töltve fogyasztják. Kínálják csak úgy, hűsítő vagy szomjoltó italként a nagy nyári melegben, de egyes éttermekben picike pohárba öntve aperitifként kerül az asztalra. A joghurt a benne lévő probiotikumoknak köszönhetően támogatja a bélflórát, az emésztést.

A joghurtnak köszönhetően az ayranban található magas minőségű tejfehérje, kalcium, kálium és magnézium, valamint B6- és B12-vitamin is.

 

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!