A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tragikus csecsemőhalál: az orvosok hatalmasat tévedtek

gyász, gyertya, mécses, halál, halálhír,
Vágólapra másolva!
Egy angliai édesanya érezte, hogy kisbabájának valamilyen súlyos baja lehet, de az orvosok megnyugtatták, hogy semmi oka az aggodalomra. Amikor viszont felismerték a betegségét, már késő volt, a csecsemő az édesanya karjai között halt meg.
Vágólapra másolva!

Az angliai Hitchin városában élő Louise Martin gyermeke, Joshua közvetlenül a születése után fertőződött meg Streptococcus baktériummal, ami súlyos agykárosodást okozott nála, később pedig bele is halt a fertőzésbe. Édesanyja többször kért segítséget, mindhiába.

A 39 éves édesanya már akkor érezte, hogy valami nincs rendben a kisfiával, amikor hazaengedték a kórházból. Noha a szülés komplikációmentes volt, a pici nem akart szopni. 

Louise többször is betelefonált a kórházba, de megnyugtatták, hogy semmiségről van szó. A harmadik napon Joshuát már be kellett vinni a kórházba, ahol gépekre kellett őt kötni. Ekkor vált bizonyossá a fertőzés, sajnos azonban ekkorra már nem is tehettek érte túl sokat az orvosok. 

A pici nyolc napot élt összesen, édesanyja karjaiban hunyt el

- írta meg a Ripost.

"Joshua elvesztése még most is rettenetesen fáj, annyira szerettük őt. Elvesztettünk egy gyönyörű fiút, a lányaink egy testvért, akit imádtak, a nagyszülők egyetlen fiúunokájukat. Hiszem, hogy Joshua itt lehetne köztünk és boldog, egészséges életet élhetne, ha korábban észreveszik a fertőzést" – jelentette ki a The Sunnak a gyászoló édesanya.

Szintén Angliában történt az az eset, amikor holtan találta hazatérő édesapja fél éves gyermekét Derbyben. 

A gyermek anyja aludt, miután több üveg bort megivott, a gyerek pedig valószínűleg megfulladt. 

A hatóságok, közöttük a gyermekvédelem, tudtak róla, hogy a nő súlyos beteg, alkoholproblémával, szorongással, szülés utáni depresszióval küzd, mégsem ismerték fel, hogy ez milyen kockázatokkal jár a gyerekkel szemben.

Az asszony két vagy három üveg bort is megihatott, ezután elaludt.

A gyermek közte és a szék karfája között volt, így talált rá a munkából hazatérő apa. Kiderült, ekkor még a gyerek élt, próbálta újraéleszteni, de a gyerek két nappal később meghalt. A halálát valószínűleg oxigénhiány okozta, de elhanyagolt állapotban is volt.

A nőt a tragédia előtt rendszeresen ellenőrizte a gyermekvédelem, mivel tudták róla, hogy beteg. Első gyermeke után szorongással, szülés utáni depresszióval és masszív alkoholproblémával küzdött, gyógyszert is szedett.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!