Elképesztő felhőkarcoló-monstrum épül Miamiban - képek

Vágólapra másolva!
A milliárdos fedezeti alap vezetője, Ken Griffin bemutatta a Citadel miami főhadiszállásának terveit.
Vágólapra másolva!

Egy új, csillogó üvegtorony csatlakozik Miami látképéhez. Az alapkőletételre jövőre kerül sor, most új látványtervek kerültek nyilvánosság elé. A Citadel alapítója, vezérigazgatója és az Egyesült Államok történetének legdrágább házának tulajdonosa, a milliárdos Ken Griffin két évvel ezelőtt tette át a cég székhelyét Chicagóból Miamiba - főként a chicagói magas bűnözési ráta miatt. A Griffin hétfőn nyújtotta be a terveket a vegyes felhasználású miami projektre. Jelenleg a Citadel egy belvárosi épületben működik, kevesebb mint 1,5 kilométerre az épülő felhőkarcolótól. Amikor elkészül az új épület, a 1,7 millió négyzetméteres fejlesztés 

nemcsak a Citadel új központját foglalja majd magában, hanem további irodahelyiségeket, egy tetőtéri szállodát, egy nyilvános vízparti teraszt, két éttermet és egy dokkot, 

hogy a szálloda és az étterem vendégei közvetlenül a Biscayne-öbölben is kiköthessenek. Griffin állítólag azt tervezi, hogy az épület teraszát összekapcsolja a város régóta készülő, több mérföld hosszú vízparti útvonalával, a Baywalkkal - írja a NY Post.

A projekt a tervek szerint csak öt év múlva készül el, és még állami jóváhagyásokra is szükség van, mielőtt hivatalosan is zöld utat kaphat. A felhőkarcoló várhatóan több mint 1 milliárd dollárba (354 milliárd forint) fog kerülni és a Brickell Bay Drive-on fog elhelyezkedni.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy Ken Griffin 238 millió dollárért vett meg egy New York-i penthouse-t, amely az Államok történetében a legdrágább lakóingatlannak számít.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!