A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNSalim Omar Gergely
12:13TekvondoLucas Lautaro Guzman-Omar Salim
HUNLosonczi Dávid
12:30BirkózásRafig Huseynov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Szenzációs bejelentést tett a Gránit Bank betéti kamatairól

Vágólapra másolva!
A Gránit Bank 2024 július végével évi 6 százalékra (EBKM 6,00%) emelte a 3 hónapra leköthető Gránit eBank betét éves kamatát és 3,75 százalékra (EBKM 3,75%) növelte a lekötés nélküli kamatot a Gránit Kamat Plusz bankszámla esetében - írja közleményében a pénzintézet.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan fejleszti és frissíti mobilbanki alkalmazását a Gránit Bank, a napokban a 2020-ban a piacon az első között bevezetett betétlekötési funkciót tette még élményszerűbbé. Az alkalmazásban azonnal meg lehet tekinteni a betéttel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, mint például a várható bruttó kamatot és a kamat elérésének pontos feltételét. 

Az applikációban néhány kattintással versenyképes kamaton lehet lekötni forint és devizabetétet, rövid és hosszú távra egyaránt

– hívja fel a figyelmet közleményében a Gránit Bank. 

Arra törekszünk, hogy ne csak kamatokban, de UX-ben is a lehető legmagasabb szintet nyújtsuk a piacon, ha betétlekötésről van szó. Ezért még átláthatóbbá és informatívabbá tettük az app betétlekötési funkcióját, amely színeiben és grafikai megoldásait tekintve is frissült

 – mondta Jendrolovics Péter a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a lakossági divízió vezetője. Hozzátette, hogy júniusban már a lakossági betétek több mint 96 százalékát az app-ban kötötték le.

Gránit Bank, applikáció
A Gránit Bank applikációban könnyedén, azonnal áttekintethetők a lekötött betétek információi, emellett gyorsan és könnyedén elvégezhetők új betétek lekötései
Fotó: Gránit Bank

A megújított funkciót a Gránit eBank "Betétek" menüjében az "Új betét lekötése" gombra nyomva lehet elérni. A megújult felületen gyorsan átlátható a betéti kínálat, így egyszerűen néhány kattintással ki lehet választani, hogy az app a feltételhez kötött vagy a feltétel nélküli betéteket mutassa és azt is, hogy milyen lekötési időre. A lekötést követően grafikusan követhető, hogy mennyi idő van hátra az egyes betétek lejártáig, s kijelzi az app a lejáratot követően jóváírandó bruttó kamatot is. Az egyes betétekre kattintva pedig a részletek is megtekinthetők, mint például a lekötés és a lejárat napja, az időarányos, előjegyzett kamat, a lekötés típusa, a kamatozás jellege.

A pénzintézet emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy a betétesek most pénzügyileg is különösen jól járnak az applikáció használatával: 

a Gránit Bank az innováció mellé a napokban évi 6 százalékra (EBKM 6,00%) emelte a 3 hónapos lejáratú Gránit eBank betét korábbi évi 5 százalékos kamatát.

A betétet bárki lekötheti új pénzre, amelynek az összegét az app rögtön meg is mutatja, így könnyen ellenőrizhető a feltétel teljesítése. 

Módosította a bank a jegybanki alapkamathoz kötött Kamat Plusz bankszámla lekötés nélküli kamatát is (jegybanki alapkamat mínusz 5 százalékról, jegybanki alapkamat mínusz 3 százalékra).

Így 3,75 százalék (EBKM 3,75%) jelenleg a látra szóló kamat, amennyiben a számlára havonta legalább 200 ezer forint jövedelem érkezik.

A Gránit Bank gyorsan növekvő ügyfélszáma mellett a folyamatosan élenjáró betéti kamatok és a kényelmes, digitális betétlekötés is szerepet játszik abban, hogy a banknál 23,3 százalékkal nőttek a lakossági betétek 2023. december 31. és 2024. május 31. között szemben a hitelintézeti szektorban mért 4,1 százalékkal.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!