Hátborzongató képességekkel rendelkezik egy kislány

Vágólapra másolva!
Egy indiai kislány, Shanti Devi története az egyik legismertebb reinkarnációs eset a modern történelemben. Pontosan emlékezett volt családtagjaira, a házára és számos egyéb részletre az előző életéből. Ügyének vizsgálatába még Mahatma Gandhi, az indiai függetlenségi mozgalom vezéralakja is bekapcsolódott.
Vágólapra másolva!

Shanti Devi 1926-ban született az indiai Delhiben. Négyéves volt, amikor

 elkezdett arról beszélni a szüleinek, hogy az otthona nem Delhiben van, hanem egy Mathura nevű faluban, nagyjából 150 kilométerrel távolabb.

A kislány azt mondta, ott van a férje és a gyermekei, akiktől azért szakadt el, mert meghalt.

Shanti az évek alatt sokat beszélt erről, részletesen leírta, hogy néz ki a férje; világos bőrű, szemölcs van az arcán és olvasószemüveget visel. Azt is elmondta, hol található a férfi ruhaboltja, majd egy napon kimondta a nevét: Pandit Kedarnath Chaube.

Kiderült, hogy a férfi valóban létezik, feleségét, Lugdi Bait pedig császármetszés okozta komplikációk miatt veszítette el, amikor fiuk, Navneet Lal megszületett. 

Lugdi Bait 1925. október 4-én halt meg, egy évvel, tíz hónappal és hét nappal korábban, ahogy Shanti Devi világra jött. A kislány gyakran meglepte a környezetét a kijelentéseivel - írta meg a Promotions.hu.

Néha étkezés közben arról beszélt, milyen édességeket evett a mathurai házában. Amikor az édesanyja öltöztette, elmesélte neki, milyen típusú ruhákat hordott. Amikor 6 éves lett, szülei kezdték elhinni, hogy nem gyermeki fantáziálásról van szó, az említett részletek ugyanis felettébb hitelesek voltak. 

Lélekvándorlás, reinkarnáció
Képünk illusztráció!
Fotó: Thinkstock 

Shanti Devi 9 éves volt, amikor először találkozott azzal az emberrel, akit a férjének nevezett. A kislány állítólag elpirult, amikor meglátta és arra kérte az édesanyját, hogy készítsen töltött burgonyás paratát és a sütőtököt. Kedarnath elképedt, mivel valóban ezek voltak a kedvenc ételei. 

Ekkorra azonban már a közismert szellemi vezetőhöz, Mahatma Gandhihoz is eljutott az eset híre, aki arra kérte a szülőket, hogy járuljanak hozzá ahhoz, hogy a kislány elutazzon Mathurába.

A kislány számos tereptárgyat és épületet felismert. Észrevett egy idős embert a tömegben. Odament és meghajolt előtte, azt mondta, hogy ő az apósa. A férfi valóban Kedarnath apja volt. 

Amikor a házhoz értek, habozás nélkül bement, egyenesen a hálószobájába.

Úgy tesztelték, hogy megkérdezték, hol van a mosdó és a kislány megmutatta. Majd megkérdezték tőle, mit jelent a „katora”, erre helyesen mondta, hogy parathát jelent, ami egyfajta sült palacsinta, de ezt a kifejezést csak Mathura környékén használják.  

A kislányt elvitték a szülői házba is, ahol megmutatta, melyik nő volt az édesanyja és az ölébe ült. Az apját is azonnal felismerte.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!