Másfél évtized után ismét összeállhat a brit sztárzenekar - videó

Vágólapra másolva!
Az Oasist alapító Gallagher-testvérek 2009-ben léptek fel együtt utoljára. A híresztelések szerint azonban most ismét összeállhat a zenekar.
Vágólapra másolva!

A zenei szakma bennfentesei meg vannak arról győződve arról, hogy a brit Oasis zenekar 15 évvel azután, hogy 2009-ben utoljára léptek fel együtt egy színpadra, ismét összeállhatnak – írta meg a The Times nyomán a Világgazdaság. Bár erről már korábban is felröppentek híresztelések

A cikk szerint a Wonderwall és a Live Forever slágerek gyártói a manchesteri Heaton Parkban és a londoni Wembley Stadionban is fel fognak lépni, de felmerült, hogy a Glastonbury fesztivál húzónevei is lesznek. 

A híresztelést Liam Gallagher, az együttes alapító-énekesének X-en tett friss posztja is alátámaszthatja. 

Az együttes 1991-től egészen 2009-ig működött, a rockbanda két alapítótagja Liam Gallagher és Noel Gallagher volt, a testvérpár nem ápolt túl jó viszonyt egymással. A fivérek állandó harcai és veszekedései miatt az együttes fellépései gyakran kerültek veszélybe. 

Az Oasis máig több mint 70 millió albumot adott el világszerte, és 8 listavezető számuk volt Nagy-Britanniában. Noel Gallagher szerezte a zenekar számainak nagy részét. 

Az Oasis mostanáig több mint 70 millió albumot adott el
Fotó: AFP/Mike Clarke

A zenekar kezdetben manchesteri klubokban lépett fel, és szerzett ismertséget. Leszerződtek egy független lemezkiadóhoz, a Creation Recordshoz, ami 1994-ben megjelentette a britpop mozgalmat vezető, debütáló albumukat, a Definitely Maybet.

A Gallagher testvérek gyakran szerepeltek az újságok címlapjain testvéri rivalizálásuk, és vad, kicsapongó életstílusuk miatt, ezáltal rossz fiú, és a nép zenekara image-et teremtve maguknak. 

A zenekar pályájának csúcspontján megjelentetett albuma (Be Here Now), első lett az angol, és második az amerikai listákon, ezenfelül még a leggyorsabban fogyó angol album lett, a maga 500.000 eladott példányával az első napon, 

és majdnem 700.000 példánnyal az első héten.

Liam Gallagher a Sziget Fesztiválon zenélt már az Oasisszel 2000-ben, és fellépett önállóan is a fesztiválon 2018-ban. Majd az idén újra: az előadó az Oasis 30 éve megjelent debütáló lemezét, az énekes szerint a 90-es évek legfontosabb albumát, a Definitely Maybet adta elő a Hajógyári-szigeten. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!