A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatalmas plázát vásárolt Spanyolországban egy magyar cég

Vágólapra másolva!
A magyar Indotek Group mintegy ötvenmillió euróért megvásárolt egy népszerű spanyolországi turistaközpontban működő, rendkívül forgalmas bevásárlóközpontot.
Vágólapra másolva!

A budapesti székhelyű, európai ingatlanberuházó és vagyonkezelő vállalat, 

az Indotek Group csaknem 50 millió euróért megvásárolta az amerikai Blackstone Inc. alapkezelő vállalat által birtokolt Espacio León bevásárlóközpontot 

– jelentette be az ingatlanberuházó cég. Az Indotek közleménye szerint a spanyolországi Castilla y León tartomány egyik meghatározó kiskereskedelmi központjának megszerzésével a cégcsoport tovább erősíti jelenlétét a spanyol kereskedelmi-ingatlan-piacon. Az akvizíció finanszírozását a Banco Santander biztosította.

A 2004-ben átadott, majd 2018-ban korszerűsített és felújított Espacio León évi 4,1 millió látogatót vonz. A bevásárlóközpont 112 üzlethelyiséggel, 1277 parkolóhellyel és 36.914 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik, jelenleg 93 százalékos kihasználtsággal működik.

León 120 ezres népességével és 200 ezres vonzáskörzetével fontos kereskedelmi és oktatási központ, amely történelmi és kulturális örökségének köszönhetően évente 900 ezer turistát vonz.

A Világgazdaság emlékeztet: a város fejlett infrastruktúrája, beleértve a Madriddal összekötő nagy sebességű vasútvonalat, tovább növeli vonzerejét a kereskedelmi és üzleti befektetők körében.

image

Az ingatlanos cég kommünikéje szerint 1600 szobás spanyol tengerparti szállodaportfóliója mellett az Indotek Group ibériai érdekeltségei között kereskedelmi park, számos szupermarket, ipari ingatlanok találhatók, valamint a vállalat tavaly két plázát vásárolt, Valenciában és Barcelonában.

A budapesti székhelyű Indotek Group ingatlanberuházó, -hasznosító és vagyonkezelő cégcsoport további 12 európai országban van jelen. 

Portfóliójában több mint 350 ingatlan, köztük 40-nél is több bevásárlóközpont található, összesen több mint 2,5 millió négyzetméter bérbe adható területtel. Az Indotek Group befektetési filozófiájának középpontjában a meglévő épületek felújítása és újrahasznosítása áll.

Ahogy az Origo beszámolt róla, az Indotek Group az elmúlt években a hazai piacon is több jelentős tranzakciót bonyolított le, megvásárolta többek között a francia Klepierre ingatlanbefektetési csoporttól, 

  • a Corvin Plazát,
  • a Duna Plazát,
  • a Győr Plazát,
  • a Miskolc Plazát,
  • a székesfehérvári Alba Plazát 
  • és a nyíregyházi Nyír Plazát. 

A szállodapiacon is terjeszkedtek: a Gellért Hotelt vették meg a Danubius Hotels Grouptól. Emellett részesedést szereztek a francia tulajdonú Auchan üzletláncban is.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!