A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rejtélyes figura ijesztgeti az embereket Budapesten

Vágólapra másolva!
Furcsa lény bukkan fel időről időre Budapest utcáin, senki nem tudja, hogy kerülhetett ide. Rémisztő megjelenésével szótlanul járkál az emberek között.
Vágólapra másolva!

Budapesten egy rendkívül rejtélyes lény bukkant fel, gyakorlatilag a semmiből. Nem is akárhol jelent meg a mesebeli szereplő, akit leginkább egy faunhoz tudnánk hasonlítani: Budapest egyik legközpontibb környékén, az Andrássy úton videózták le. 

Több platformon is a Budapest Eye tette közzé a felvételt, így egyből elindultak a találgatások: ügyes marketingfogásról lenne szó? 

Az viszont biztos, hogy a jelmez kivitelezése igen kifinomult: nem egy nagyáruházlánc gyermekosztályán vásárolták. A részletgazdag, már-már ijesztő megjelenésre valaki igen nagy hangsúlyt fektetett, nem véletlen, hogy a találgatások már a közösségi médiában is elindultak. Ki lehet ez? Mit akar? Mikor és miért jön elő? 

A Promotions.hu szerint bárki is álmodta meg ezt a rendkívüli akciót, célt ért: rengetegen beszélnek róla már országszerte. 

Vannak, akik kifejezetten azért mennek ki az általuk tippelt időpontban, hogy esetleg láthassák a maskarás figurát, sokan akarnak vele fotózkodni, pacsizni, de hiába szólnak hozzá, semmit nem árul el magáról.

Andrássy út
Az Andrássy úton filmezték le a furcsa szellemalakot
Fotó: : Shutterstock.com 

A faunok, a kísértetek persze a világ más tájain is felkeltik az emberek érdeklődését. Az angliai Hampshire-ben található Beaulieu település például annyira elnyerte a britek szívét, hogy még a kedvenc úti céljaik közé is bekerült, miközben állítólag itt van a világon a legtöbb kísértetjárta épület, amiről több száz évre visszamenőleg is van írásos bizonyíték.

Beaulieu elnevezése francia eredetű, és gyönyörű helyet jelent. A település nemrég felkerült a 30 legvonzóbb falu listájára, de már korábban is ért el előkelő helyezést hasonló rangsorolásokon. 2020-ban például a Conde Nast Traveller az Egyesült Királyság és Írország ötödik legszebb falujának nevezte.

Az egykor a Beaulieu apátság kapujaként használt kastély ma is a jelenlegi lord és lady Montagu házaspár otthona, de a ház bizonyos szobái és a kert nyitva áll a turisták előtt a hét minden napján. 

Ez állítólag az egyik legkísértetjártabb hely Nagy-Britanniában, több száz évre visszamenőleg jelentettek itt szellemeket

Egyesek szerint itt járkál Beaulieu grófnőjének, lady Isabellának a szelleme is, aki 1786-ban halt meg.

Itt megtekintheti a Budapest utcáin felbukkanó furcsa lényről készült felvételt:

@budapesteye

Az Andrássy úton fel-fel bukkanó "erdei csodalény" napok óta izgalomban tartja Budapestet. A kecske fejű, kobold (vagy lápi lény) testű jelenségre mindenki felkapja a fejét, ugyanis a különleges jelmezben, főleg az Andrássy úton lazán sétálgató lénynek pont ez a célja. Ő Luis, Instagramon: De Viaje Con El Fauno (Utazás egy Faunnal), aki egy világutazó srác. Látványos Faun maskarájában a legizgalmasabb országokban szórakoztatja az utca meglepődött emberét. A Budapest Eye elcsípte az utazó Faunt egy villáminterjú erejéig. Mint mondta, Faunként kell jellemezni, melynek eredete a római és görög mitológiából származik, a karaktere pedig egy félig kecske, félig ember istenséget képvisel, aki az erdő, a termés és a szarvasmarha gondját viseli. A karaktert a mexikói filmrendező, Guillermo del Toro által rendezett "A faun labirintusa" című film ihlette. "Délutánonként kimegyek az emberekhez, hogy borravalóért cserébe fotókat készítsek velük, így fizetem az utazásaimat és a repülőjegyeimet. Az emberek reakciója nagyon jó volt, mind a helyiek, mind a turisták részéről. 12 országot jártam be a karakterrel. Voltam például Spanyolországban, Marokkóban, Kolumbiában, Ecuadorban, Peruban, Chileben, Argentínában, Panamában, Guatemalában, az USA-ban és egész Mexikóban, ahonnan amúgy származom. Szeretem a munkámat, mert az embereket lenyűgözi, amit csinálok, interakcióba lépek a közönséggel, ugyanakkor megismerhetek más kultúrákat és az emberek más gondolkodásmódját. A nevem Luis Enrique, és Mexikóból származom." - mesélte a Budapest Eye-nak az utazó Faun. #faun #budapest #andrassyut #andrássyút #budapesteye #foryou #fyp #nekedbe #foryoupage #szörny #faunlabirintusa #erdekes

♬ Walpurgisnacht - Faun

 

@budapesteye Az Andrássy úton fel-fel bukkanó "erdei csodalény" napok óta izgalomban tartja Budapestet. A kecske fejű, kobold (vagy lápi lény) testű jelenségre mindenki felkapja a fejét, ugyanis a különleges jelmezben, főleg az Andrássy úton lazán sétálgató lénynek pont ez a célja. Ő Luis, Instagramon: De Viaje Con El Fauno (Utazás egy Faunnal), aki egy világutazó srác. Látványos Faun maskarájában a legizgalmasabb országokban szórakoztatja az utca meglepődött emberét. A Budapest Eye elcsípte az utazó Faunt egy villáminterjú erejéig. Mint mondta, Faunként kell jellemezni, melynek eredete a római és görög mitológiából származik, a karaktere pedig egy félig kecske, félig ember istenséget képvisel, aki az erdő, a termés és a szarvasmarha gondját viseli. A karaktert a mexikói filmrendező, Guillermo del Toro által rendezett "A faun labirintusa" című film ihlette. "Délutánonként kimegyek az emberekhez, hogy borravalóért cserébe fotókat készítsek velük, így fizetem az utazásaimat és a repülőjegyeimet. Az emberek reakciója nagyon jó volt, mind a helyiek, mind a turisták részéről. 12 országot jártam be a karakterrel. Voltam például Spanyolországban, Marokkóban, Kolumbiában, Ecuadorban, Peruban, Chileben, Argentínában, Panamában, Guatemalában, az USA-ban és egész Mexikóban, ahonnan amúgy származom. Szeretem a munkámat, mert az embereket lenyűgözi, amit csinálok, interakcióba lépek a közönséggel, ugyanakkor megismerhetek más kultúrákat és az emberek más gondolkodásmódját. A nevem Luis Enrique, és Mexikóból származom." - mesélte a Budapest Eye-nak az utazó Faun. #faun #budapest #andrassyut #andrássyút #budapesteye #foryou #fyp #nekedbe #foryoupage #szörny #faunlabirintusa #erdekes ♬ Walpurgisnacht - Faun

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!