Nagy a tolongás az Oasis koncertjegyekért, nem is bírta a Ticketmaster

Vágólapra másolva!
Megadta magát a Ticketmaster, az a nemzetközi jegyértékesítő weboldal, amelyen hivatalosan jegyet lehet vásárolni az Oasis zenekar jövő évi turnéjának koncertjeire. A zenekar kéri a rajongókat, hogy csak a hivatalos csatornákon vegyék meg belépőiket, hogy ne váljanak csalás vagy lehúzás áldozataivá.
Vágólapra másolva!

Miként az Origo megírta, az elmúlt napokban könnyűzenei szenzációként robbant a hír, hogy 15 év után újra összeáll, sőt, turnéra indul az egykori brit rockzenekar, az Oasis. Az együttes 1991-től egészen 2009-ig működött, a rockbanda két alapítótagja Liam Gallagher és Noel Gallagher volt, ám a testvérpár nem ápolt túl jó viszonyt egymással. Az Oasis másfél évtizede lépett fel utoljára, ám most bejelentették, hogy nem csak összeállnak, hanem 2025 nyarán 14 fellépést tartanak az Egyesült Királyság, illetve Írország városaiban.

A jegyértékesítésre a szervezők két weboldalt jelöltek ki, a Ticketmaster és a Twitkets oldalait. 

Ám amikor ma a reggeli órákban megnyitották a jegyvásárlási lehetőséget, a Ticketmaster oldala összeomlott a látogatók száma alatt.

A rendelkezésre álló információk szerint több százezren próbáltak lényegében azonos időpontban jegyet szeretni a brit rockzenekar valamelyik fellépésre, a rohamot azonban nem bírták a szerverek. Rengeteg csalódott rajongó a közösségi felületeken adott hangot elégedetlenségének, amiért az értékesítők nem megfelelő informatikai háttérrel nyitották meg a jegyvásárlási lehetőséget.

Az Oasis egy 2005-ös fellépésen
Fotó: Getty Images/Tim Mosenfelder

A felhasználók azért is dühösek, mert szerintük az összeomlás miatt azok is háttérbe szorultak illetve lemaradhatnak a jegyvásárlásról, akik életszerű belátás alapján, mindent megtettek azért, hogy élőben láthassák jövőre a zenekart. Volt olyan amerikai felhasználó, aki arról panaszkodott, hogy európai idő szerint már a hajnali órák óta a számítógépe előtt ült, hogy jegyet vehessen, ám az összeomlás miatt ez nem sikerült. 

Egy másik rajongó pedig azt mondta, az elsők között sikerült majdnem befejeznie a jegyvásárlási folyamatot, ám a túlterhelés miatt az végül nem zárult le, és utána kezdhetett előröl mindent a ritkán vagy sehogy sem elérhető oldalon.

A Ticketmaster szerint oldaluk délelőtt újra működött, egyúttal bejelentették, hogy időkorlátos beléptetéssel, illetve digitális várólista élesítésével terelik informatikailag kezelhető mederbe a rajongói rohamot.

A jegyvásárlás kapcsán a zenekar is közleményt jelentetett meg, igaz, ők nem a délelőtt kialakult helyzetre reagáltak, hanem azt kérték a rajongóktól, hogy jegyüket csak a hivatalos csatornákat használva szerezzék be. A magukat viszonteladóknak feltüntető oldalakon árult jegyeket mind érvénytelennek tekintik, ugyanis azok vagy hamisak, vagy arcátlan felárral árultak. 

Erre egyébként van is már konkrét példa: két ülőhelyre szóló jegyet a július 25-re a Wembley Stadionba tervezett fellépésen ugyanis darabonként 7.025 fontért (kb. 3,3 millió forint) kínáltak egy nem hivatalos oldalon, míg más jegyekért 5.000 fontot kértek. Ezeket azonban a szervezők érvénytelennek fogják tekinteni a zenekar közlése szerint.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!