Hatalmas változás jön a Gmail levelezőrendszerében

Vágólapra másolva!
A Google az elmúlt időszakban több újítást is bevezetett a Gmail levelezőrendszerben, most pedig újabb változtatásról adott a hírt.
Vágólapra másolva!

Az e-mail, illetve az e-mailezés jó ideje az életünk szerves részévé vált, és sokszor már a hosszabb kommunikációk is ebben a formában zajlanak le.

A Google egy új megoldást dolgozott ki a levelezés megkönnyítésére.

Először az Android-felhasználókhoz fog majd befutni egy változás, amely kicsit megkönnyíti az életünket a felületen. A lényege az, hogy kevesebb lépésből fog állni, hogy reagáljunk egy-egy levélre. A mobilapp egy olyan újítást kap, amely segít majd meggyorsítani a levelezésünket az online térben - írta meg a Promotions.hu.

Jelenleg ugyanis az applikációt is meg kell nyitni, hogy válaszoljunk a leveleinkre, majd ott több gomb megnyomásával és különböző ablakok felugrálásával végezhetjük el a kívánt feladatunkat.

A Google újítása azt teszi lehetővé, hogy a megnyitott beszélgetés alján egy újabb ablak megnyitása nélkül tudjuk megírni a választ. 

Praktikus megoldás jön tehát az Androidos felhasználóknak a levelező applikációjukban. Hasonló lesz a chat-beszélgetésekhez, könnyebben áttekinthetővé válik a levelezés is az üzenetek írása közben.

A Google ígéri, hogy még idén jön majd ez a megoldás az iPhone-ok esetén is.

google macbook laptop notebook keresés gmail funkciók
Egyszerűbbé válik az e-mailezés a Gmail levelezőrendszerében
Fotó: Firmbee / Unsplash 

Az Origo arról is beszámolt egy korábbi cikkében, hogy mesterséges intelligencia alapú funkciók érkeznek a Gmail levelezőrendszerébe

Júliusban már elérhető volt a Gmail Gemini AI oldalsávja és az e-mail összefoglalók. De egyéb Gmail-funkciókat is elérhetnek a Gemini fizetős felhasználói.

A Google elkezdte bevezetni a levelezőrendszerében az új Gemini oldalsó panelt, amely olyan dolgokra képes, mint az e-mail szálak összefoglalása és az új e-mailek szerkesztése. Az eszköz proaktív feladatokkal működik majd, de akár szabad formában is feltehetünk neki kérdéseket és a Google fejlettebb modelljeinek, például a Gemini 1.5 Pro-nak a kihasználására épül. 

A Gmail mobilalkalmazásokban a Google lehetőséget ad arra is, hogy a Gemini összefoglalja a különböző beszélgetéseket, ami nagyon hasznos lehet, ha valakivel már régóta levelezgetünk és szeretnénk újra felvenni a beszélgetésünk fonalát. De ezek mellett egyéb Gmail-funkciókat is elérhetnek a Gemini fizetős felhasználói.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!