A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Az egész világ a fürdőszobája ennek a hatalmas gumikacsának

Vágólapra másolva!
A napokban New York-ba érkezik a világ legnagyobb sárga kacsája, mely pontosan olyan, mint a fürdőkádak és a strandok gyerekjátékai, csak épp nagyobb. Méghozzá sokkal nagyobb - mutatjuk!
Vágólapra másolva!

"Mama Duck", azaz "Kacsamama" a neve annak a hatalmas mobil installációnak, mely épp körúton van az Egyesült Államokban, augusztus 2-tól 4-ig pedig Long Island-en közelében, New York-ban, Calverton-nál lesz látható. A gigantikus, csőrével barátságos mosolyt idéző sárga kacsa a megszólalásig hasonlít a fürdőszobákból ismert gyerekjátékokra – csak éppen hatemeletnyi magasságú, és nagyjából 13 tonnát nyom. 

Az alábbi videó idén július 4-én, a Függetlenség napján készült a kacsáról az Elsinore tavon:

Kacsamama a hozzá képest kb. feleakkora Timmy nevű fia társaságában lesz látható a hétvégén New York-ban. Azok pedig, akik lemaradnának a találkozásról illetve nincs még szelfijük a hatalmas sárga bábúval, augusztus 16-18. között pótolhatják azt. Akkor ugyanis New York egyik északi elővárosában, Rye településen lesz látható a kacsacsalád.

Az installációt gyakran telepítik vízre, a part közelében, de Kacsamama és Timmy a szárazföldön is szokta fogadtni a látogatókat. Mindenesetre találó az installációval kapcsolatos, szinte szállóigévé vált mondás a következő:

Az egész világ az ő fürdőszobája.

Ez utal arra, hogy Mama Duck rendszeresen tesz körutakat az Egyesült Államokban, fesztiválokon bukkan fel, és általában meglehetősen sokat utazik. Aktuális útvonaláról hivatalos honlapjáról lehet tájékozódni.

A világ legnagyobb sárga fürdőszobai kacsáját egy Mark Burrows nevű férfi találta ki, először 2014-ben láthatta a nagyközönség Los Angelesben. A férfi elmondása szerint a kacsával pusztán a barátság és a boldogság általános üzenetét szeretné közvetíteni mindenkinek, aki látja az installációt.

2018-ban Hong Kongban rögtön két felfújható kacsa tűnt fel a boldogságot hirdetve.

Nem meglepő módon, Mama Duck köré igen hamar jól jövedelmező franchise szerveződött: rengeteg árut lehet vásárolni Kacsamama-motívummal, melyekkel a gyártók a "Big Duck Energy'-t, azaz a "Nagy Kacsaenergiát" akarják népszerűsíteni. Ezzel a termékek az alkotója szándéka szerinti eredeti üzenetre utalnak.

A kacsa magántulajdonban van, egy titokzatos gyűjtő vásárolta meg.

Mama Duck-nak ugyanakkor vannak kritikusai is. Egyesek szerint érthetetlen, hogy miért kellene bárkinek is pénz költenie az installáció bérlésére. 2017-ben nagy vitát váltott ki a kanadai Ontario tartományban, hogy a tartomány vezetése mostani árfolyamon kb. 50 millió forintnak megfelelő összeget fizetett ki a tulajdonosoknak bérleti díjért, melyért cserébe Mama Duck-ot másfél hónapig lehetett megnézni összesen öt tartományi városban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!