A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
18:45BirkózásSemen Novikov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Kiderült, hogy felszámolják-e az 50 forintot a visszaváltós palackokra a Szigeten

Vágólapra másolva!
Nagy nehézséget jelentett a Sziget fesztivál szervezői számára a kötelező visszaváltási rendszer bevezetése, ezért úgy döntöttek, hogy lemondanak a visszaváltások utáni 50 forintról. Ennek az árát nem számolják fel.
Vágólapra másolva!

Nem számolják fel a vendégeknek a használt palackok visszaváltási árát – árulta el a Sziget fesztivál főszervezője. Kádár Tamás elmondta, hogy a kötelező visszaváltás feladta nekik a leckét, de az idei Szigeten ettől az extra tételtől most eltekintenek.

Ekkora mennyiségben ezt nem lehet megoldani, így mi úgy döntöttük, hogy a visszaváltás árát nem számoljuk fel a látogatóknak

– idézte Kádár Tamás Blikknek adott nyilatkozatát a Világgazdaság.

A Sziget területén 85 italt árusító egység és 80 ételt forgalmazó büfé áll a látogatók szolgálatába. A Sziget ital árai még kedden kiszivárogtak Redditre, erről itt írtunk.

Idén 30. alkalommal rendezik meg a Szigetet, ahol 1000-nél is több program vár a fesztiválozókra. Fellép Kylie Minogue, Liam Gallagher, Martin Garrix vagy Sam Smith, de újra lesz Nagy Utcaszínház és a mindig fantasztikus Cirque du Sziget, sőt, idén az egyik tusolóblokkban is szól majd a zene.

Sziget fesztivál
Idén 30. alkalommal rendezik meg a Sziget fesztivált
Fotó: Sziget fesztivál/Instagram 

A Sziget, a napi 95-ezres befogadó képességével Magyarország 10. legnagyobb „városa”, ahová több mint 100 országból érkeznek vendégek és az 52 programhelyszínen 54 országból érkező, összesen mintegy 600 fellépő produkciói láthatók a 6 nap alatt. 

A fellépők között lesz majd 200 hazai koncert és előadás, sok produkció érkezik az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból, Hollandiából, 29 fellépő jön az USA-ból, de van szenegáli, indiai, tanzániai, új-zélandi, vagy az afrikai Beninből érkező produkció is.

Több helyszínt tematikus csoportba rendeztek össze idén a szervezők, egyfajta „zónákat” kialakítva, hogy a kínálatában vagy gondolatiságában összetartozó programhelyszínek közel kerüljenek egymáshoz, ezzel is segítve a látogatók tájékozódását, hogy mindenki könnyebben megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot. Eszerint például a Civil Sziget és a társadalmi kérdéseket a fiatalok szempontjából körüljáró Think for Tomorrow, illetve a fogyatékkal élők speciális problémáira rávilágító XS Land a FutureGrounds zóna részei lesznek. Az ArtFusion Field elnevezésű zóna égisze alatt jelentkezik majd az ArtGarden (korábban ArtZone), a színházi helyszín, a Nagy Utcaszínház, az Iparművészeti Múzeum, a Cirque du Sziget és a Vándor Vurstli is. A nappali és közösségépítő aktivitások a PlayGround zónán belül lesznek megtalálhatók, mint a SportZone, GameLandHub.

További újítás, hogy a koncertek jobb élvezhetősége érdekében eltűnik a közönségtér közepén álló keverőtorony (FOH), ehelyett a nézőtér két szélén álló kisebb építmény veszi át ennek szerepét. Szabadtéri fesztiválon, ilyen méretben ilyet még senki nem csinált Magyarországon. 

 

 

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!