Brutális áremelést jelentett be Magyarországon a streaming szolgáltató

Vágólapra másolva!
Jelentős drágulást jelentet be előfizetőinek a Prime Video, szeptember 3-tól több mint kétszeresére emelkedik a szolgáltatás havidíja.
Vágólapra másolva!

Szeptember 3-tól a Prime Video havi előfizetési díja 899 forintról 1900 forintra emelkedik 

– jelentette be a szolgáltató. A Világgazdaság arról számolt be, hogy az Amazon mindössze öt hónapja indította el a reklámokat a Prime Video platformján, de máris versenytársaival rivalizál, alacsonyabb árakat és személyre szabottabb hirdetéseket kínálva a hirdetőknek, mint a Netflix.

Fotó: Shutterstock

A Prime megjelenése különösen aggasztja a konkurens streaming szolgáltatók vezetőit, mivel a technológiai óriás jelentős kapcsolati hálóval rendelkezik a reklámpiacon, amely nehéz helyzetbe hozza a hagyományos médiacégek versenyképességét. A Netflix nemrég e-mailben tájékoztatta ügyfeleit, hogy szeptembertől emeli alap szolgáltatásainak árát: 3490 forintról 3990 forintra, míg Magyarországon október 6-tól 2690 forint helyett 4790 forintot kell fizetniük azoknak, akik a YouTube Prémiumot használják. Az Egyesült Államokban a Wal Disney szintén áremelést jelentett be a streaming szolgáltatásaira. Az USA-ban a szolgáltató reklámokkal támogatott változata 25 százalékkal, havi 9,99 dollárra (kb. 3600 forint) drágul, míg a reklámmentes verzió ára 14 százalékkal emelkedik, így 15,99 dollár (5800 forint) lesz. A Disney+ és a Hulu együttes, reklámos csomagjának díja havi 10,99 dollárra (4000 forint) nő, de a Hulu és az ESPN+ előfizetési díjai is emelkednek. Az áremelések október 17-től lépnek életbe - írja a vg.hu.

Korábban arról is írtunk, hogy két hétig a YouTube is csak az olimpiáról szólt. Összesen 650 millió órányi tartalmat néztek rajta az érdeklődők.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!