Óriási összeget ajánlottak a világsztárnak, hogy szerepeljen a Harry Potterben

Harry Potter, HarryPotter
Vágólapra másolva!
James McAvoy elárulta, hogy rengeteg pénzt ajánlottak neki, hogy szerepeljen a Harry Potterben, sokan azonban lebeszélték róla, ugyanis nem garantálták, hogy végül látszani fog a filmben.
Vágólapra másolva!

James McAvoynak "töménytelen pénzt" ajánlottak fel, hogy szerepeljen a Harry Potterben. A 45 éves színész éppen karrierjét kezdte, amikor meghallgatásra jelentkezett Tom Denem – azaz a fiatal Voldemort – szerepére a Harry Potter és a bölcsek kövében, de végül azt tanácsolták neki, hogy ne fogadja el az ajánlatot, mivel nem garantálták, hogy végül valóban feltűnik a filmben - számolt be a Mirror.

A „Happy Sad Confused” podcastban a színész így nyilatkozott: 

Azt hiszem, a legelső film volt, vajon Tom Riddle az elsőben szerepelt, igen? De ő mintha csak egy jelenetben lenne.. egy visszaemlékezésben, vagy valami hasonló.

- próbált visszaemlékezni.

A „Speak No Evil” sztárja elismerte, hogy az ajánlat „igazán furcsa” volt, és hatalmas összeget jelentett egy feltörekvő fiatal színész számára.

Hozzátette: 

Számomra akkoriban ez rengeteg pénzt jelentett,  körülbelül 40 000 font (nagyjából 18 millió forint) volt, vagy valami hasonló, és nagyon keveset kellett volna dolgozni.

 

James McAvoy
James McAvoy színész. Fotó: Facebook / James McAvoy

Ám ha beleegyezett volna  James "körülbelül hét hónapig nem tudott volna semmilyen munkát vállalni", ezért ügynöke, Ruth Young azt mondta neki, hogy ne fogadja el az ajánlatot, és helyette egy alacsonyabb fizetésű színházi szerepet vállalt, amely számára színészként igazi kihívás volt.

Hozzátette: „Úgy éreztem, valami mást fogunk csinálni, aztán végül egy darabban szerepeltem, [ahol] egy homofób úriember pedig kifütyült.

Ehelyett ezt csináltam, és azt hiszem, heti 275 fontot (nagyjából 130 ezer forint) kaptam. De ez egy folyamat része volt, amikor valóban színészi munkába kezdtem. Igazából rengeteget tanultam miközben a darabot csináltuk.

A „Harry Potter” tévéadaptációja jelenleg is készül, de Jamesnek úgy tűnik, hogy nem áll szándékában részt venni benne.

Arra a kérdésre, hogy részt vesz-e a projekt meghallgatásán, azt mondta: "Nem tudom, hogy van-e valami, ami igazán hiányzik még a karrieremből. Nem hiszem, csináltam elég sci-fit már, csak mert szeretem."

Azt hiszem, talán nem csináltam még elég vígjátékot, viszont én olyankor is tudtam vicces lenni, amelyek nem erre épültek. Mindig próbáltam kihozni mindenből a legtöbbet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!