Rövidesen új divatmárka lép be a magyar piacra

Vágólapra másolva!
Már épül a törökországi Koton divatáruházlánc legnagyobb magyarországi üzlete Budapesten, a Köki Terminál nevű bevásárlóközpontban.
Vágólapra másolva!

Miként az Origo megíra, a Primark után, illetve az Orsay visszatérését követően újabb divatáruházlánc lép be a magyarországi piacra: a török Koton nyolc üzletet nyit még idén nagyobb városokban. Ez persze nem zárja ki, hogy később még több üzletet nyissanak a magyar piacon.

Az eddig rendelkezésre álló információk szerint a nyolc üzlet mindegyike bevásárlóközpontban nyílik. A tervek szerint Budapesten három áruház nyílik meg, míg a további üzletek Sopron, Debrecen, Szeged és Székesfehérvár nagyvárosokban nyílnak. 

A Koton által forgalmazott termékek egy része egyes magyar webshopokban már elérhető egy ideje, de az üzletek nyitása jelenti a hagyományos értelemben vett kiskereskedelmi megjelenést a magyar piacon.

Korábban az is kiderült, hogy a Koton üzletnyitásában az első számú partner az Adventum, mellyel a divatáruház a kereskedelmi ingatlanokra vonatkozó bérleti megállapodást megkötötte. Ennek értelmében a Koton több mint 6000 négyzetmétert bérel a várhatóan még idén, az utolsó negyedévben megnyíló üzletei számára.

A legnagyobb magyarországi üzletet a Köki Terminálban alakítják ki, ennek alapterülete 1000 négyzetméter lesz. 

Ez utóbbival kapcsolatban jelent új fejleményt, hogy mint egy olvasó felhívta arra lapunk figyelmét, a jelek szerint már javában zajlik az üzlet belső terének kialakítása. Legalábbis erre utal az, hogy a Köki Terminálban a leendő üzlet kirakatra felkerült a takarómolinó, emögött a jelek szerint megkezdődhettek a munkálatok. Ez igen gyors tempót jelent, tekintve, hogy a piacra lépésről szóló hír nem egészen két hónapos. A Primark-nak több alkalommal el kellett halasztania első magyarországi üzletének megnyitását.

Koton, Köki, 2024.09.05.
A Köki Terminálban felkerült a leendő üzlet helyére a molinó, ami az üzlet belső terének kialakítási folyamatát takarja az üzlet megnyitásáig
Fotó: Olvasói fotó

A magyarországi piacra lépés bejelentésekor a Koton vezérigazgatója, A. Bülent Sabuncu elmondta: terveik szerint 130-150 bolt nyitásával bővítik nemzetközi hálózatukat. A cég képviselője közölte: tavaly bevételeik 34,5 százaléka származott külföldön működő boltjaikból.

A Kotont 1988-ban alapították, egy kicsiny, 25 négyzetméteres üzlet volt a vállalat első boltja Kuzguncukban. Napjainkban a vállalat 28 országban van jelen közel 500 üzlettel.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!