Egészen szokatlan dologra költi a pénzét ez a lottónyertes milliomos

Vágólapra másolva!
Több millió fontot nyert a lottón egy közel 80 éves buszsofőr és temetkezési vállalkozó. A férfi miután átvette nyereményét, egy szokatlan vállalkozásba kezdett, amivel úgy döntött mindenkinek segíteni akar, hogy megvalósítsa az álmait.
Vágólapra másolva!

A 76 éves Peter Congdon egykor buszsofőrként és temetkezési vállalkozóként dolgozott, egészen addig amíg 2015-ben nyert a lottón 13,5 millió fontot, tehát 6 milliárd 400 ezer forintot. 

Congdon ezután elhatározta, hogy luxusautókat fog vásárolni, amikkel ingyen fuvarozza majd azokat, akik ezt a szolgáltatás pénzért nem vehetik igénybe. A férfi először a Covid idején szállított egy menyasszonyt, akinek az esküvőjét négyszer mondták le a vírus miatt.

Annyira emlékezetes pillanat volt, mikor a menyasszony meglátta a Bentley-met. Úgy meglepődött, hogy elkezdett sírni, ami miatt pedig újra kellett csinálni a sminkjét is. 

- meséli a férfi

lottónyertes,  Peter Congdon, PeterCongdon
Peter Congdon 15 millió forintot nyert Anglia Nemzeti Lottóján.
Fotó: Northfoto

A lottónyertes vállalkozása mára már teljesen kinőtte magát, egy egész autóparkja van, ahol különböző típusú luxusautók parkolnak, amik arra várnak, hogy megvalósítsák Congdon ügyfeleinek álmait. 

A férfi elmondta, hogy mindig a legjobb öltönyében várja az ügyfeleit.

Az egyetlen fizetség amire szükségem van, hogy lássam az ügyfeleim arcán az örömöt. 

- mondta Congdon, aki már nem csak menyasszonyok, hanem tinédzserek álmát is megvalósította.

Több diák azért kereste meg Congdont, hogy stílusosan érkezzenek az iskolába. Egy diáklány, mikor beüt az egyik BMW-be, akkor elsírta magát, mert nem hitte e, hogy álmai autójában ül. 

Mindemellett a férfi egyik legmeghatóbb fuvara egy halálos betegséggel küzdő lányé volt. A sofőrt a helyi kórház hívta fel Congdont, és elmagyarázta neki, hogy egy fiatal lánynak gyógyíthatatlan betegsége van és az az a álma, hogy egy napra hercegnő lehessen. A férfi elvállat, hogy segít a lánynak, ezért a kórház elé ment az egyik autójával. 

A lánynak a betegsége ellenére meg volt csinálva a haja és a sminkje. Az út során végig könnyezett. Egy megható élmény volt.

- meséli Congdont, majd hozzátette néhány hónappal ezelőtt egy nőt vitt e a estvére temetésére, akinek arra sem volt pénze, hogy buszra szálljon.

Azonban Congdon nagylelkűsége nemcsak az autókat és a sofőrkódest jelenti. A férfi több lakást is vásárolt a nyereményből, amelyeket kedvezményes áron ad ki fiataloknak. Az első pár akinek így segített hamar össze tudtak spórolni egy saját lakásra, majd összeházasodtak és meg is született az első gyerekük. 

 ***EXCLUSIVE***
Peter Congdon néhai feleségével, Rosmaryval. 
Fotó: Northfoto / NORTHFOTO/ODDSHOT

Congdon emellett 1,2 millió fontot (570 millió forint) adományozott a St Austell-i Merlin Centernek, hogy megvásároljanak egy antigravitációs hidromedencét.

 A férfi így szeretet volna megemlékezni néhai felségéről, Rosmaryről, aki 30 évig küzdött a szklerózis multiplex ellen - írja a Mirror.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!