Alvilági módszerekkel fenyegeti a népszerű TikTokereket a maffia

Vágólapra másolva!
A TikTokon is megjelentek az alvilági módszerek, és nem lehet csak úgy bezsebelni az ajándékokat. A közösségi oldalon jelenlévő maffia keményen megsarcolja azokat, akik anyagilag is ki akarják használni a népszerűséget.
Vágólapra másolva!

A TikTokot sokan használják arra, hogy megéljenek belőle. Komplett iparág épült erre már Magyarországon is, ám nem lehet csak úgy beszállni, ugyanis keményen megsarcolják azokat, akik anyagilag is ki akarják használni a népszerűséget, méghozzá gyakran fenyegetőzéssel, alvilági módszerekkel. Egy, a Threadsen megjelent posztban részletesen kifejtik ezt a jelenséget:

„Mielőtt valaki azt gondolná, hogy bárki milliókat tud keresni a TikTokkal, el kell keserítsem. A TikTok párbajközösség egy apró buborék, amihez csatlakoznak a pénzes ajándékozók, akiktől elég nagyot lehet szakítani.

Ebben a buborékban a közösen "üzemelő" párbajosok egymás között osztogatják az ajándékozókat, és ha pl. Magyarországról kezdenél bele, és belerondítanál a bubi épségébe, akkor bizony problémákkal kellene szembenézned.

Trump Supports Competition From TikTok
Képünk illusztráció!
Fotó: NurPhoto via AFP 

Mi az a párbaj a TikTokon?

A pénzszerzésnek van egy elég egyszerű módja a TikTokon. Ez pedig a párbaj, ahol két felhasználó, illetve az ő követőik „küzdenek" meg egymással. A lényeg nagyjából annyi, hogy a két TikTokkernek négy perce van arra, hogy biztassák saját bázisukat arra, hogy minél több úgynevezett ajándékot küldjenek nekik. Aki többet zsebel be, az a győztes, és persze a vesztesnek végre kell hajtania egy előre meghatározott feladatot. Nos, eközben a megszerzett ajándékok mindegyike más és más összeget ér, amit a párbajozó megkap.

„Ez a probléma nem más, mint a TikTok maffia. Az újonnan próbálkozókat, akik megpróbálnak napi 10.000 forintnál nagyobb összeget összehozni, és kezdenek érdekessé válni mások szemében, azt az ebben a buborékban lévők közös erővel próbálják ellehetetleníteni, akár testi erőszakkal való fenyegetés révén is."

Mint írja, általában azokat találják meg a rosszakarók, akik a radar alatt vannak, tehát az oldalon már van ugyan rajongói táboruk, ám azon kívül nem igazán ismerik őket. A nagyobb nevekkel, ismert emberekkel, celebekkel nem mernek így kikezdeni - írta meg a Promotions.hu.

Arról, hogy milyen veszélyes őrületek terjednek a TikTokon, az Origo is többször beszámolt. A legmegdöbbentőbb mind közül annak a 14 éves fiúnak az esete volt, aki meghalt, miután részt vett egy TikTok-kihívásban, és evett a világ legcsípősebb csilipaprikájából készült chipsből.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!