Újabb rekordot döntött meg Michael Jordan

Vágólapra másolva!
Már több mint egy évtizede a piacon van a kosárlabda egyik legnagyobb ikonjának, Michael Jordannek chicagói kúriája. Jordan most egy különös módon meghatározott eladási árral próbál vevőt találni a luxusingatlanra.
Vágólapra másolva!

2012-ben dobta piacra a most 61 éves Michael Jordan a Chicago északi részén található kúriáját, és azóta nem akadt olyan, aki meg akarná venni. Ezzel Jordan vélhetően beállított egy újabb rekordot, pedig valószínűleg erre kevésbé vágyott: bár összesítés erről nem készült, de alighanem ez a leghosszabb ideje a piacon lévő, világszerte ismert híresség tulajdonában álló, el nem adott luxusingatlan.

LAS VEGAS, NV - MARCH 30: Charlotte Bobcats owner Michael Jordan (R) and fiancee Yvette Prieto attend the 11th annual Michael Jordan Celebrity Invitational gala at the Aria Resort & Casino at CityCenter March 30, 2011 in Las Vegas, Nevada. (Photo by Ethan Miller/Getty Images for MJCI)
A felvétel 2012-ben készült - ebben az évben kezdte árulni chicagói kúriáját Jordan, mit azóta sem tudott eladni
Fotó: 2012 Getty Images/Ethan Miller 

A Wall Street Journal felidézi, hogy 12 éve még 29 millió dollárért került piacra a ház, ami akkor kifejezetten magasnak számított. Alig egy évvel később Jordan 16 millió dollárra csökkentette az árat, majd 2015-ben újra lentebb vitte. Az azóta érvényes hirdetési ár egész pontosan 14.855.000 dollár.

Az összeg nem lehet véletlen: ha a számjegyeket összeadjuk, 23-at kapunk. A 23-as sokáig Jordan mezszáma volt profi kosárlabdázó karrierje alatt.

Aki esetleg potenciális vevőként arra számít, hogy Jordan maga vezeti körbe a hatalmas épületben, csalódni fog. Jordan ugyanis nem lakik ott. Az egykori kosárlabdázó szerte az Egyesült Államokban rendelkezik ingatlanokkal, a magánportfólióban jellegüket tekintve változatos lakások és házak találhatók.

Az eladatlan Jordan-kúria idővel a turisták kedvencévé vált, sokan felkeresték, hogy kívülről fotókat készítsenek a birtokról. A házra ugyanakkor egy idén januári különös incidens irányította a figyelmet: egy népszerű tiktokker állítása szerint betört a házba, és videót készített a bent látható állapotokról.

Bár a videót állítólag törölték, de abból kiemelt képek időként még mindig felbukkannak egyes felületeken. Ugyan a felvételek valódiságát senki nem tudja alátámasztani, de a képek tanulsága szerint a ház belülről egyáltalán nem olyan, mint amilyennek a tulajdonos státusza alapján sokan gondolnák. Sőt, az állapotok alapján a "luxus" jelző sem illik rá. 

Rendetlenség, törött bútorok, és be nem fejezett felújítási munkák nyomai láthatók azon.

Jordan képviselői azt állítják, hogy a felvételek nem a sztár házában készültek.

Michael Jordan becsült nettó (kötelezettségek nélkül összesített) vagyona 3,2 milliárd dollár körül van. Ebből mintegy 3 milliárd dollárt jelent az, hogy tavaly nyáron eladta többségi részesedését a Charlotte Hornets profi kosárlabdázó csapatban.

A birtokról az ügynökség által közzétett néhány perces videó mindenesetre sokkal meggyőzőbb képet mutat Jordan kúriájáról, mint az elérhetetlenné tett másik:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!