Negyed évszázadig volt egy Lego-darab egy amerikai férfi orrában

Vágólapra másolva!
Közel negyed évszázadig volt egy Lego-darabka egy amerikai férfi orrában, amit még gyerekkorában gyömöszölt bele. Most nagyon boldog, mert végre kiesett, és végre képes rendesen lélegezni.
Vágólapra másolva!

Szinte minden gyerek kipróbálja egyszer, hogy mi történik, ha az orrába vagy a fülébe dug valamit, ami éppen belefér. Ez lehet akár egy Lego-alkatrész is. Ráadásul a tárgy akár a testnyílásban maradhat, akár hosszabb időre is. Egy arizonai férfinak, a 32 éves Andi Nortonnak - aki az Instagramon osztotta meg az örömét -, például 26 év után esett ki az orrából az a Lego-darabka, amit hatéves korában dugott be.

Ma fújtam az orrom a zuhany alatt, és lám, kifújtam egy Lego alkatrészt, ami legalább 26 éve az orromban volt

– mondta a videóban.

Felidézte azt a napot, amikor úgy gondolta, jó ötlet lesz néhány Lego-darabkát belegyömöszölnie az orrába. Az édesanyjának, egy kivételével, sikerült mindet kiszednie onnan egy csipesszel. Az utolsó darab azonban befészkelte magát a légzőszervbe. 

Norton egész életében arcüreg- és légzési problémákkal küzdött, súlyos allergiára gyanakodtak, de a gyógyszerek nem segítettek a tünetek enyhítésében. Ám az orvosok félrediagnosztizálták, és most jött rá, hogy valószínűleg a Lego okozta ezeket. 

image

Az egyik fül-orr-gégész javaslatára zuhanyzás közben mostanában mindig kifújta az orrát, mert a párás levegő jó hatással van a tiszta légutakra. Az egyik ilyen alkalommal vette észre, hogy egy szilárd tárgy repült ki az orrából, közelebbről megnézve először nem hitte el, amit látott: egy Lego-darabkát, amivel gyerekkorában játszott - írta meg a Promotions.hu.

Egyes Lego-játékok az idő múlásával jelentős értéket is képviselhetnek. Két évtizeddel a megjelenése után idén tavasszal például egy aranyból készült Lego Bionicle Hau maszkot bocsátottak árverésre az Egyesült Államokban, amely közel 20 ezer dollárért kelt el az aukción. A ritka, 14 karátos arany legódarabot, egy nyugat-pennsylvaniai Goodwill adományboltnak ajándékozott ékszerdobozban fedezték fel.

A Lego Bionicles figurákat a 2000-es évek elején adta ki a cég, akkor indított egy új vonalat, ami eltért a hagyományos legókockáktól, és azt a célt szolgálta, hogy újabb közönségréteget érjen el. A játékgyártó cég versenyeket rendezett, ahol a fődíj egy arany Bionicle-maszk volt. 

Amikor az adománybolt fiókjának dolgozói rátaláltak a maszkra, fogalmuk sem volt az értékéről. Akkor kezdték el sejteni, hogy nem hétköznapi legómaszkra bukkantak, amikor feltették az üzlet honlapjára, és hirtelen elárasztották őket az ajánlatok.   

Második nekifutásra 48 licit után 18.101 dollárért (kb. 6,5 millió forint) kelt el, így az egyik legdrágább egyéni legódarab, amelyet valaha eladtak.

Az összeget jótékonysági célokra fordítják.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!