Hatalmas turisztikai beruházás zajlik Hévízen, különleges szálloda épül

Vágólapra másolva!
Az utóbbi három évtized legnagyobb beruházása zajlik Hévízen. A 2025 tavaszán már megnyitó 285 szobás luxus jellegű Le Primore Hotel & SPA szálloda új lendületet adhat Hévíz turizmusának. Ez lesz Magyarország eddigi legnagyobb, hatszintes prémium fürdőszállodája.
Vágólapra másolva!

Le Primore Hotel & SPA néven megépül Magyarország eddigi legnagyobb, hatszintes prémium fürdőszállodája. A Balaton nyugati csücske mellett, Hévízen építik meg Magyarország legnagyobb prémium spa szállodáját, amelyet „Európa egyik legkülönlegesebb termáltava, a Hévízi-tó és annak gazdag élővilága ihletett” - írja a szálloda közleménye.

A 34 milliárd forint értékű, 3,39 hektáron elterülő beruházás összköltségének 23,48 százalékát a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program támogatta.

„A 2025 tavaszán megnyíló Le Primore Hotel & SPA garantáltan felhelyezi magát Európa exkluzív desztinációs spa szállodáinak a térképére, jelentős lendületet adva ezzel Hévíz turizmusának és a térség gazdasági növekedésének” - idézi a közleményt a Hírbalaton.

A hotel egyedi építészeti megoldásokkal és modern infrastruktúrával készül, amelyek célja az exkluzív vendégélmény megteremtése.

A hatszintes szállodakomplexum kiterjedt spa kínálattal rendelkezik: három nagyobb méretű szaunavilág, balinéz-, privát spa, valamint egy hamam várja majd a vendégeket. Az épület összesen 285 szobával és lakosztállyal rendelkezik, a legfelső szinten penthouse lakosztályokkal, infinitymedencével valamint egy rooftop fine dining étteremmel és bárral nyújt prémium szintű szolgáltatásokat.

image

A hotel logója a térségre jellemző szimbólumokat tartalmaz, mint a vadkacsa nyakán található zöld szín, a tavirózsa és Hévíz régi elnevezéséből (Hewyz) a dupla W betű.

A 100 százalékban magyar tulajdonosokból álló konzorcium élén Varga János vezérigazgató áll, a projekt célja pedig, hogy Magyarország leendő legnagyobb prémium spa szállodája új mércét állítson fel mind hazai, mind nemzetközi szinten.

Hévízen az elmúlt közel három évtizedben nem volt ekkora volumenű turisztikai beruházás,

a Le Primore Hotel & SPA, amely hazai és nemzetközi vendégeket egyaránt vonz majd.

A hotel megnyitása több mint 300 új munkahelyet teremt, és várhatóan növeli Hévíz régiójának turisztikai bevételeit. Kiváló infrastruktúrájának köszönhetően nemzetközi konferenciák, rendezvények és exkluzív események számára is ideális helyszínné válhat, további bevételi forrást teremtve a helyi gazdaság számára.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!