Kompra váltotta a repülőt, ezzel óriási összegeket spórolt az influenszer

Világutazó komppal_Youtube Világutazó komppal Youtube Világutazókomppal
Fotó: Youtube
Vágólapra másolva!
Egy utazási influenszer Európát vette célba, benneFranciaországot, Olaszországot és Spanyolországot, azonban úgy döntött, hogy a repülés helyett a kompot választja, így több száz fontot (akár százezer forintot) is megspórolt.
Vágólapra másolva!

A devoni Claire Martin, több mint 10 éve utazik, és Mallorcától  Barcelonáig , Plymouthtól a francia Roscoffig, az észtországi Tallinntól a finnországi Helsinkiig, a francia Marseille-től Algériáig, Olaszországtól Albániáig, a skóciai Aberdeentől a Shetland-szigetekre is utazott már komppal - számolt be a Mirror.

Arra a kérdésre, hogy miért választotta a komppal való utazást, Martin azt mondta az OMIO-nak , az utazás-összehasonlító és foglalási oldalnak hogy: 

Repülés nélkül akartam utazni, és mivel hatalmas víztömegeken kellett átkelnem, a leglogikusabb lépés az volt, hogy komppal utazom."

„A komp gyakran a legközvetlenebb útvonal, és szeretem azt az érzést, amikor áthajózunk a tengeren; igazi kalandnak tűnik! A naplemente és a tengerparti kilátás is mindig lenyűgöző. Azt is szeretem, hogy soha nem kényszerítenek az ülésre – és akár az egész hajót felfedezhetjük."

Fotó: Youtube / Világutazó komppal_Youtube

 

A komputak nagyszerű alternatívát kínálnak azok számára, akik nem szeretnek repülni, ráadásul az utazás gyakran sokkal zökkenőmentesebb és gyorsabb lehet, mint egy járat lefoglalása és a repülőtérre való kijutás.

„Szerettem komppal utazni Franciaországból Algériába. A Földközi-tengeren való hajózás fantasztikus volt, és szerettem látni a különböző kultúrákat a tenger két oldalán" – mondta Martin. „Nagyon szép komp volt, és volt saját kabinom is.

A komppal történő utazással rengeteg pénzt is megspórolt.

 „Az olyan útvonalakon, mint Dél-Spanyolországból Marokkóba vagy Tallinnból Helsinkibe, tényleg nincs szükség repülőre. Az Aberdeen és Shetland közötti útvonal is sokkal olcsóbb volt, mint a repülés” – jegyezte meg.

A komp körülbelül 40 fontba (nagyjából 19 ezer forint) került fejenként kabinnal együtt,  a repülés azonban 200 fontba (nagyjából 94 ezer forint) került."

"Az egyetlen baj az időnkénti tengeribetegség. Ez soha nem zavart a Földközi-tengeren, de amikor télen komppal szálltam fel Skóciában, az egészen más történet volt."

Martin számos különféle kompon is utazott már, amelyek közül voltak kedvencek is.

Egyes kompok szebbek, mint a többi, az biztos! A Tallinn és Helsinki között közlekedő komp ultramodern volt, bár csak két órás út volt, így nem volt sok időm körbejárni az egészet"

– magyarázta Martin.

Martin a YouTube-csatornáján dokumentálja utazásait.

„A következő hónapban csak komppal tervezek utazást! Négy éjszakát töltök különböző kompokon, körbeutazva Spanyolországot, Franciaországot és Olaszországot" – árulta el Martin. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!