Óriási az érdeklődés a magyar cég csökkentett deutériumtartalmú termékei iránt

Vágólapra másolva!
A HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. (HEPA) támogatásával vett részt a világ legjelentősebb gyógyszeripari eseményén, a CPhI Kiállításon, amelyet Milánóban rendeztek meg.
Vágólapra másolva!

A HYD Kft. csökkentett deutériumtartalmú termékei, köztük a Preventa csökkentett deutériumtartalmú élelmiszer és étrend-kiegészítő termékek, valamint a Vetera-DDW-25 daganatellenes állatgyógyászati készítmény is bemutatkozott a világ legnagyobb gyógyszeripari kiállításán. 

labor, kémia, vizsgálat, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: 123RF

Miként arról a HEAP közleménye is beszámol, a Milánói Vásárközpontban 2024. október 8. és 10. között zajlott rendezvényen – melyre a szervezők 62.000 gyógyszeripari és kereskedelmi szakembert vártak a világ 166 országából – több mint 2900 vállalat mutatta be innovációit. Az évente megrendezésre kerülő CPhI Kiállítás fórumot teremt egészségipari vezetők és az iparág úttörői számára, sikeres együttműködések kialakítása és a gyógyszerészet jövőjének közös formálása érdekében. 

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a HYD Kft. tudományos munkájának és termékeinek nemzetközi ismertsége és elismertsége, ezzel együtt világszerte növekszik a kereslet a csökkentett deutériumtartalmú termékek iránt. 

A magyar tudományos felfedezésre épülő hazai és nemzetközi kutatások igazolták, hogy a természetben előforduló nehézhidrogén, a deutérium, meghatározó szerepet tölt be a daganatos és az anyagcsere-betegségek kialakulásában. 

A HYD Kft. célja, hogy új partnereket találjon, gyorsítsa termékei fejlesztését és globális terjeszkedését, meghatározó szerepet töltsön be az egészségügyi innovációk terén – áll a vállalat közleményében.

Miként arról az Origo korábban beszámolt, a cég kereskedelmi megállapodást kötött a Preventa csökkentett deutériumtartalmú ivóvizek kizárólagos forgalmazására Kínában. Az együttműködés keretében a nemzetközi védjeggyel védett Preventa termékek értékesítése a kínai Nature Span cégcsoporton keresztül kezdődhetett meg. A HYD csökkentett deutériumtartalmú élelmiszertermékei iránt ugrásszerűen nő az érdeklődés az Egyesült Államokban is, ahova 2017 óta szállítanak Preventa termékeket.

Ezt megelőzően, 2016-ban, a vállalat öt évre szóló kereskedelmi megállapodást írt alá a Petro Parsian Pharmed céggel Teheránban, a Preventa csökkentett deutériumtartalmú ivóvíz termékcsalád forgalmazására; a szerződés értéke akkor 5 évre előre vetítve hozzávetőlegesen 2 milliárd forint volt.

Fontos jelezni ugyanakkor, hogy a termékei iránti érdeklődés mellett a HYD Kft. nem állítja, hogy termékei megelőznék vagy gyógyítanák a daganatos betegségeket. Ilyen vonatkozású állításai miatt korábban a Gazdasági Versenyhivatal is felfigyelt a cégre, és megtiltotta számára, hogy ilyen értelmű kijelentéseket tegyen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!