Európa egyik legszebb városában fillérekért lehet turistáskodni

Vágólapra másolva!
Egy világutazó influenszer felkereste a koszovói Prizren városát, amelyet Európa egyik legszebbjeként említ. Nem mellesleg arra is kíváncsi volt, hogy mekkora összegből tölthet el ott egy napot egy turista.
Vágólapra másolva!

A világjáró influenszer Drew Binsky ellátogatott a világörökségi helyszínek közé sorolt Prizren városába, amelyet a kontinens egyik legszebbjének tart. A városka a legalacsonyabb GDP-vel rendelkező európai országok egyikében, Koszovóban van, annak is a déli részén.

Binsky és a felesége összesen 10 dollárral a zsebükben tették próbára magukat a településen, egyszerűen kíváncsiak voltak rá, mire mennek ezzel a csupán 3.600 forintnyi összeggel egy nap alatt. 

Nos, meglepően sokra, ráadásul a turistákat sem kellett kerülgetniük, hiszen ez még egy felfedezetlen paradicsoma a kontinensnek.

Pedig a pár nem spórolt, rögtön az induláskor vettek egy dísztányért ajándékként 3 dollárért, aztán fagyit 2 dollárért. Számukra úgy tűnt, hogy Prizren (és vele együtt egész Koszovó) megrekedt valahol a török, olasz, albán és balkáni kultúrák sokszögében.

A Promotions.hu cikke kitér arra is, hogy a nap második felében egy pékségbe is betértek, ahol milliónyi édes falatot kínáltak nekik, de a pár még ezzel együtt sem tudott a 10 dollárja nyakára hágni. 

Prizren, Koszovó
Prizren egy világjáró influenszer szerint kontinensünk egyik legszebb városa
Fotó: Kontos Gábor 

Talán meglepő, de Luxembourg sem számít felkapott helynek a turisták körében. 

Ez Európa egyik legkevésbé látogatott fővárosa.

Ritkán keresik fel a turisták, holott rendkívül közel van például az Egyesült Királysághoz, Németországhoz vagy Franciaországhoz, és számos látnivalóval is rendelkezik. 

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Európa legkedveltebb úti céljai, Róma, London és Párizs nyaranta több tízmillió látogatót is fogadnak, a Franciaország, Belgium és Németország közé ékelődő Luxemburg fővárosát azonban évente csak körülbelül egymillió turista keresi fel. Ez ahhoz képest egészen elnyésző szám, hogy 2024 végéig várhatóan több mint 50 millióan látogatnak Párizsba, illetve Franciaországba több mint 101 millió látogató érkezik ebben az évben.

Holott látnivaló akad bőven Luxembourgban, az UNESCO Világörökség részét képező régi negyedektől kezdve, a Petrusse és Bock kazamatákig, valamint a Nemzeti Múzeumig a város rengeteg érdekességet kínál, amelyek mind gyalogosan elérhetők. A Luxembourgba látogatók közül sokak számára megdöbbentő az a szurdok is, amely kettéválasztja a városközpontot.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!