Néhány ezerért vett meg egy hatmillió forintos ékszert

Vágólapra másolva!
Egy mexikói férfi döbbenten tapasztalta, hogy mindössze 14 dollárért sikerült megvásárolnia egy pár luxus fülbevalót, amelyek valódi értéke 14 ezer dollár. Az eladó megpróbálta visszavonni a rendelést, de ő nem hagyta annyiban az ügyet.
Vágólapra másolva!

Rogelio Villarreal, a mexikói Tamaulipas városából származó férfi, 2023 decemberében böngészte az Instagramot, amikor belefutott egy Cartier hirdetésbe. Egy pár Cartier gyémánt fülbevalót kínáltak eladásra 13,85 dollárért. 

Villarreal azonnal lecsapott az ajánlatra, és két pár fülbevalót rendelt összesen 28 dollárért, bár az ékszerek valódi ára több mint 30.000 dollár lett volna.

Nem sokkal a rendelés után a Cartier képviselői megkeresték Villarrealt, hogy töröljék a vásárlást, arra hivatkozva, hogy az ékszerek már nem elérhetők. A cég továbbá azt is közölte, hogy az ár hibásan lett feltüntetve, és kárpótlásként egy üveg Cartier Cuvée pezsgőt és egy bőrárut ajánlottak fel.

Villarreal azonban nem engedett, és a mexikói fogyasztóvédelmi hatósághoz, a PROFECO-hoz fordult. A mexikói törvények értelmében ugyanis, ha egy eladó nem tartja be a meghirdetett árakat, a vásárló perelheti őt, és Villarreal pontosan ezt az érvet hozta fel. 

A Promotions.hu beszámolója szerint a PROFECO segítségével végül a férfi április 26-án megkapta a fülbevalókat.

Bár az ilyen helyzetek ritkák, Villarreal esete azt bizonyítja, hogy érdemes tisztában lenni a fogyasztóvédelmi törvényekkel, hiszen azok a vásárlók érdekeit védik. 

ékszer
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock 

Persze másokkal is megesik, hogy potom pénzért sikerül értékes tárgyakhoz hozzájutniuk vagy akár talál. Az Origo is beszámolt annak az amerikai nőnek a történetéről, aki egy régiségüzletben szemet vetett egy vázára, amelyről utóbb kiderült, hogy egy nagyon ritka muránói alkotás. A különleges "kincsért" kevesebb mint 1400 forintnak megfelelő összeget fizetett.

Jessica Vincent csak a lakását szerette volna valamilyen látványos dísszel feldobni, így esett a választása arra a különleges darabra, aminek egy palackhoz hasonló formája volt, és amit színes csíkokkal díszítettek. A nőnek rögtön feltűnt, hogy jó minőségű tárgyról van szó, amit különös gonddal készítettek, de azt nem gondolta, hogy egy milliókat érő műalkotás van a kezében.

Pedig a vázán a szemfülesek kiszúrhatták a „Murano" és az „Italy" szavakat. Jessica később elkezdett kutakodni az interneten, így elég hamar kiderült, hogy feltehetőleg egy olyan muránói vázát vásárolt, amiből csak limitált mennyiség készült.

Szakértőkkel is megvizsgáltatta a ritka darabot, akik megerősítették, hogy egy nagyon sokat érő váza került a birtokába.

Végül Jessica, aki lovasedzőként dolgozik, úgy döntött, nem tartja meg a vázát, és végül 107.400 dollárért sikerült továbbadnia egy, a neve elhallgatását kérő vevőnek, azaz mintegy 37 millió 600 ezer forintot zsebelt be az általa fillérekért vett tárgyért.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!