Fontos változást jelentett be a MOHU a palackok visszaváltásában

Vágólapra másolva!
Új helyszínekre telepít palackvisszaváltó automatákat a MOHU: ugyan néhány üzemanyagtöltő állomáson eddig működött már ilyen berendezés, a vállalat a közeljövőben az igények alapján növelni kívánja a benzinkutakon működő berendezések számát.
Vágólapra másolva!

A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. visszaváltó automatákat telepít a MOL-kutakra is - írja többek között a Boon. A vállalat eddig 10 töltőállomáson működtetett palackvisszaváltó automatákat (ezek listája cikkünk végén megtalálható), de az igények felmérése alapján a vállalat bővítené ezek számát, illetve akár a hajléktalan személyek ellátásában működő intézményekben is telepíthetnek REpontokat. 

A REpont néven ismert visszaváltó pontok, illetve a vásárlók többsége által használt automaták óriási sikert jelentenek, hiszen kulcselemei Magyarország legnagyobb szemléletformáló programjának. A meghatározott méretű, alumíniumból,  üvegből készült, illetve PET-palackok visszavételére üzembe állított automatákkal eddig elsősorban a forgalmas, élelmiszerjellegű kiskereskedéseknél lehetett találkozni. Az üzleteknél található automatákon azonban a nagy a nyomás, a vásárlók nagy számban viszik vissza a darabonként 50 Ft-ot jelentő palackokat.

A visszaváltási rendszer addigi eredményeit értékelő nyári sajtóeseményről készült összegfoglalónkat ide kattintva olvashatja el.

LB_20240813_REpont_0099
A kép illusztráció
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. folyamatosan dolgozik újabb REpont-ok létesítésén.

A meglévő automatákat így részben tehermentesíthetik azok, melyek a jövőben várhatóan töltőállomásokon is megjelennek.

Jelenleg 10 MOL-töltőállomáson üzemel REpont.

Ezek a következők:

  • 8135 Dég 64.sz.fkl út 0122/19.;
  • 1039 Budapest Szentendrei út 255.;
  • 3300 Eger Kistályai út 1.;
  • 3700 Kazincbarcika 26. sz. főút;
  • 1044 Budapest Váci út 84–90.;
  • 9400 Sopron Győri út 42.;
  • 8000 Székesfehérvár Seregélyesi út 121.;
  • 6725 Szeged Vásárhelyi Pál utca 25444.;
  • 2040 Budaörs Garibaldi utca 2.;
  • 1097 Budapest Gyáli út 46–48.

Mint ismert, az automatáknál visszaváltott palackok visszaváltási díját a vásárló jótékony célokra is felajánlhatja. A vállalat október első napjaiban közzétett bejegyzése szerint a kötelező visszaváltási rendszer júliusi élesedése óta eddig több mint 57 millió forint gyűlt össze gyermekgyógyászati intézmények támogatására. Ezért a MOHU fél évvel meghosszabbította a jelenleg futó adományozási program határidejét, lehetővé téve, hogy még többen részt vehessenek a jótékony célok elérésében.

A vállalat szintén a napokban adott tájékoztatást arról, hogy átlépte az 1 milliót a visszaváltást jelentősen megkönnyítő REpont alkalmazást használók száma. Az alkalmazással lehetőség van arra, hogy a vásárló a palackok visszaváltásakor a visszaváltási díjat bankszámlájára kérje banki utalással.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!