Most bárki megveheti ezeket a filmes relikviákat, igaz rengeteget kérnek értük

Vágólapra másolva!
Londonban nagyszabású aukciót rendeznek filmes ereklyékből, amelynek során közel kétezer tételt árvereznek, több millió fontnyi összértékben. Többek között Star Wars, Batman és Gladiátor jelmezek is kalapács alá kerülnek.
Vágólapra másolva!

Novemberben igazi filmes ritkaságok kerülnek kalapács alá Londonban a Propstore aukcióján. Közel kétezer kelléket és jelmezt árvereznek olyan híres filmekből és franchise-okból, mint a Star Wars, a Gladiátor, a James Bond és a Batman. A legolcsóbb tétek is 25 ezer fontról fognak indulni, és lesz olyan, ami Propstore elnöke, Stephen Lane szerint 500 ezer fontig meg sem fog állni. A kalapács alá kerülő tárgyak összértéke több millió font lehet.

Több ókori témájú film kellékei is kalapács alá kerülnek az aukción, többek között az 1963-as Kleopátra filmből Marcus Antonius actiumi csatában viselt jelmeze, melynek a becsült eladási ára 25 ezer és 50 ezer (12–23 millió forint). Továbbá a 2004-es Trója filmből is elárverezik a Brad Pitt által játszott Akhilleusz sisakját, ami 16.000 fontot érhet (7,6 millió forint) – írja a Sky News nyomán a Világgazdaság

Az aukció egyik legrangosabb darabja az a szöges gladiátor sisak/maszk, amit Russel Crowe viselt a Gladiátor című filmben – a tárgy ára 100–200 ezer font (48–96 millió forint) közé tehető.

Ami még talán a Gladiátornál is ikonikusabb, az egy eredeti kellék az 1977-es Csillagok háborújából. 

Egy olyan rohamosztagos-sisak kerül kalapács alá, amit Ben Kenobi elmetrükk-jelenetében láthatunk, ezért az ára meghaladhatja az 500 ezer fontot (239 millió forint).

Michael Keaton 1992-es Batman-ruhája pedig várhatóan 200 ezer fontért kerül kalapács alá.

Filmes aukció, Star Wars
Filmesaukció, StarWars
Árverésre kerül egy rohamosztagos sikak is a Star Warsból 
Fotó: AFP/BENJAMIN CREMEL

Az alábbi filmekből kerülnek kalapács alá kellékek és jelmezek:

  • Ryan közlegény megmentése,
  • A herceg menyasszonya,
  • Szindbád arany utazása,
  • Mad Max - A harag útja,
  • Bridget Jones naplója,
  • és A Jó, a Rossz és a Csúf.

A hetekben elárverezték azt a nemrég előkerült, korábban ismeretlen filmfelvételt, amely John F. Kennedy néhai amerikai elnök járműkonvojáról készült, ahogy 1963. november 22-én Dallasban a Parkland Memorial Kórház felé haladt, amikor az elnököt halálosan megsebesítették. A felvételt egy aukciósház árverésén 137.500 dollárért, azaz mintegy 49 millió forintért adták el.

A filmet Dale Carpenter Sr. készítette, és családja gyűjteményében őrizte meg. Dale Carpenter unokája, James Gates elmondta, hogy először 2010 körül vetítette le a filmet. Az aukciósház néhány állóképet nyilvánosságra hozott a felvételről, de a teljes videót nem teszik közzé.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!