Felfoghatatlan összegekért kelnek el a Pokémon kártyák

Vágólapra másolva!
A Pokémon kártyák 1996-os debütálásuk óta világszerte hatalmas népszerűségre tettek szert, a gyűjtők körében óriási vagyonokat érő darabok is találhatóak.
Vágólapra másolva!

A Pokémon kártyák 1996 októberében jelentek meg először Japánban, a kártyajáték lényege, hogy a játékosok különböző stratégiákat használva győzzenek kártyalapjaikkal egymás ellen.

Hatalmas mennyiségű, mintegy 34,1 milliárd darab pokémon kártya kering a világban. Ezek a kártyák az online oldalakon óriási összegekért kelnek el, 

a legnépszerűbb kártyák akár 540 millió forintot is érhetnek.

Egy Pokémon kártya gyűjtő azt állítja, hogy nála vannak a világ egyik legritkább darabja, a követői le vannak nyűgözve a különleges gyűjtemény miatt.

És most egy TikTok felhasználó felfedte a titkot, hogy olyan lapok is vannak a gyűjteményében, amelyek még a kártyák első gyártási szériájából származnak, hologramosak és néhány közülük kifejezetten értékesnek számít.

@ryans_cardhouse Its so cool to see the thought process and trial & error that went in to creating the first ever print of pokemon. What do you think of the disco hollow? - - - - - #pokemon #vintagepokemon #rarepokemon #pokemoncards #tcgpokemon ♬ original sound - Ryan’s_Cardhouse

A legértékesebb kártyák és a becsült értékük a DailyStar cikke alapján.

  • Pikachu 540 millió forint
  • Kangaskhan 157 millió forint
  • Blastoise és Venusaur, egyenként 83 millió forint
  • Rayquaza 32 millió forint
  • Ivysaur 24 millió forint

Bár a kártyák eladásával nagy összegeket lehet szerezni, de volt egy olyan Pokémon témájú 20 ezer darabos gyűjtemény, amit hiába próbáltak 140 millió forintért eladni, nem sikerült. A tulajdonos két évtizeden át gyűjtötte azokat, anyagi okokból szerette volna eladni, de ez nem jött be. A gyűjtemény kártyákból, videojátékokból, mangákból, filmekből, poszterekből, játékokból, akciófigurákból, könyvekből és még WC-papírból állt. 

Különleges, sokat érő gyűjteményről is írtunk korábban, igazán nagy vagyont szerezhetnek azok, akiknek birtokában vannak olyan az alábbi ma már retrónak számító babák, és egyéb figurák.  Egy különleges Barbi babát például 109 millió forintért, egy G.I. Joe baba 72 millió forintért, Luke Skywalker-figura pedig 7,6 millió forintért adtak el. 

Egy férfi gyűjteménye chipszes zacskókból áll havonta átlagosan 279 zacskót gyűjt össze, gyűjteményét a rákban meghalt felesége miatt, olyan szervezetnek szeretné majd felajánlani akik rákos embereket segítenek.

Egy James Bond-rajongó eladja a 007-es ügynökhöz kapcsolódó emléktárgyakból felhalmozott teljes gyűjteményét, amelynek értéke akár 438 millió forintot is elérheti.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!