Ez a csodálatos földi paradicsom a világ egyik legkevésbé látogatott helye

Vágólapra másolva!
Afrika nyugati partjainál fekszik egy két szigetből álló csodálatos ország, amelyet természeti szépségei ellenére alig látogatnak turisták. Sokan ezt tartják a világ egyik legkevésbé látogatott helyének.
Vágólapra másolva!

A World Population Review statisztikái szerint a mindössze két szigetből álló, Afrika partjainál elterülő napsütötte São Tomé és Príncipe az egyik legkevésbé látogatott hely a bolygón. 

Alig találkozni itt turistákkal, holott egy természeti szépségekben bővelkedő trópusi paradicsomról van szó.

Ez az Afrika nyugati partjainál, a Guineai-öbölben, az Egyenlítő mentén fekvő csodás ország a második legkisebbnek számít a kontinensen. Teljes függetlenségét közel fél évezredes fennhatóságot követően 1975-ben nyerte el Portugáliától, lakossága mintegy 160 ezer fő. Valamikor az Afrikából Dél-Amerikába irányuló rabszolga-kereskedelem egyik fontos tengeri állomása volt. A szigeteket tulajdonképpen kialudt rétegvulkánok kúpjai alkotják. Kedvező éghajlata miatt bármely évszakban ajánlható.

A Roadster idézi a Lonely Planet jellemzését, amely szerint Príncipe szigete egy csodálatos elveszett világ.

Fantasztikus, fehérhomokos strandokat találni ott, a zöld lombkoronák folyamát ősi sziklatornyok törik meg.

Izgalmas dzsungeltúrákon lehet részt venni, és kiváló opció búvárkodásra, valamint madármegfigyelésre. Az UNESCO által védett területen rengeteg növény- és állatfaj él.

A Praia Banana sokak szerint a világ egyik legszebb strandja; a hely banánszerű formájáról kapta a nevét, és korábban egy Bacardi-reklámban is szerepelt.

SAO TOME AND PRINCIPE - LANDSCAPE
São Tomé és Príncipe a világ egyik legkevésbé látogatott helye
Fotó: AFP / Hans Lucas

Az Origo nemrégiben bemutatta Európa egyik legkevésbé látogatott fővárosát, Luxembourgot, amely kontinensünk egyik legalacsonyabb népsűrűségű fővárosa is. Ritkán keresik fel a turisták, holott rendkívül közel van például az Egyesült Királysághoz, Németországhoz vagy Franciaországhoz, és számos látnivalóval is rendelkezik. 

Évente körülbelül egymillió turista látogatja a Franciaország, Belgium és Németország közé ékelődő Luxemburg fővárosát. Ez ahhoz képest egészen elnyésző szám, hogy 2024 végéig várhatóan több mint 50 millióan látogatnak például Párizsba, illetve Franciaországba több mint 101 millió látogató érkezik ebben az évben.

Luxembourg városa az UNESCO Világörökség részét képező régi negyedektől kezdve, a Petrusse és Bock kazamatákig, valamint a Nemzeti Múzeumig rengeteg látnivalót kínál, amelyek mind gyalogosan elérhetők.

A városnak különleges vizuális identitást kölcsönöznek a kastélyromok, és az olyan építészeti gyöngyszemek, mint például az Adolphe-híd, a városháza, a Place d'Armes, a Nagyhercegi palota, a Notre-Dame-székesegyház és a Gëlle Fra (Arany hölgy), valamint a romantikus folyóparti parkok.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!