A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Havazások Észak-Európában

Vágólapra másolva!
Skandinávia északi részén sokfelé fordult elő hózápor szerdán és csütörtökön. Finnország északi szélén az ismétlődő havazások néhány centis hóréteget hoztak létre. A téli periódusnak vasárnap egy erős melegfront vet véget.
Vágólapra másolva!

Még kedden vonult át Skandinávia felett az a markáns ciklon, amelynek nyugati oldalán sarkvidéki légtömeg érkezett. A hideg, labilis levegőben szerdán és csütörtökön Finnországban valamint a Skandináv-félsziget északi vidékén szórványosan fordultak elő hózáporok. A hirtelen jött fehér lepel általában gyorsan elolvadt, hiszen a hózáporok elvonulása után plusz 5-8 fokra emelkedett a hőmérséklet.

Lappföld nyugati és északi részén azonban tartósan megmaradt a hó, sőt az egymást követő kisebb csapadékokban tovább vastagodott, csütörtökre helyenként elérte a 10 centit. Ez a hótakaró síkvidéken a legkorábbi ezen az idei őszön a kontinensen.

A téli idő a kontinens északi szélén is csak szombatig tart. Vasárnap a térséget várhatóan egy erős melegfront éri el, amely felmelegedést és esőket okozhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!