A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meleg idő, meleg víz - irány a Balaton

Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetek változékony időjárása után végre visszatért az igazi nyár. A múlt hét végén a hideg víz és rossz idő miatt elhalasztott Balaton-átúszást ezen a hétvégén már nem veszélyezteti az időjárás, a résztvevők sok napsütésre, kellemesen meleg vízre számíthatnak.
Vágólapra másolva!

Július középső hetei meglehetősen változékony, sokszor hűvös időjárást hoztak, az ország nagy részén az átlagos csapadékmennyiség kétszerese-háromszorosa lehullott. Július 23-án még a napi hidegrekord is megdőlt, aznap Sopronban mindössze 13,9 fokig melegedett a levegő.

Azóta szerencsére sokat javult időjárásunk a Közép-Európa felett kiépült anticiklonnak köszönhetően. Az anticiklonban uralkodó leszálló légáramlatok felhőoszlató hatásának következtében szinte zavartalan napsütés, végre ismét igazi nyári idő alakult ki a Kárpát-medencében.

Nem lesz ez másként a folytatásban sem. Hétvégén országszerte többórás napsütésre számíthatunk, amelyet csak időnként zavarnak gomolyfelhők. A sok napsütés hatására természetes vizeink is sokat melegednek, szombatra a Balaton vízhőmérséklete akár már a 26 fokot is elérheti.

A sok napsütést követően a délutáni órákban gomolyfelhők tornyosulnak, és elszórtan alakulnak ki futó záporok, zivatarok az országban. Szombaton a Balaton térségében csak a délutáni, kora esti órákban van esély zivatarok kialakulására, így az időjárás valóban kedvezni fog a Balaton-átúszás résztvevőinek.

A hétvégére mindenképpen érdemes szabadtéri programokat szervezni, hiszen hétfő délután egy hidegfront éri el hazánkat, amely sokfelé okoz majd kiadós csapadékot, és az elmúlt napokhoz képest néhány fokkal hűvösebb időjárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!