A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kemény fagyok terhelik az immunrendszert - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Átmeneti csendes idő után újabb frontok jönnek. A görcsös és fejfájós panaszok mellett a keringési betegek vérnyomás ingadozást is tapasztalhatnak. A gyengülő légmozgás hatására ismét emelkedik a légszennyezettség. Még marad a hideg idő, számottevő csapadék szilveszterig nem várható, viszont az éjszakai lehűlés egyre erősebb lesz. 
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán csendesebb, kevésbé megterhelő idő várható. Csapadék csak helyenként lehet, nyugaton több órás napsütésre készülhetünk, amit érdemes kihasználni és egy kiadós sétát tenni. Aki teheti, szervezzen szabadba programot, jó minőségű hó található a sí és szánkópályákon is. Keleten ugyanakkor tartósan megmaradhatnak a ködfoltok. Ajánlott a réteges meleg ruházat, meleg italok fogyasztása. Étkezés során a könnyen emészthető, gabonából készült ételeket ajánlott fogyasztani. A nagy hideg miatt jobban kell figyelni az utcán élő emberekre, meleg ruhákkal, italokkal segítsük őket.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte ismét emelkedik, ezért kiemelten fontos továbbra is figyelnünk a környezeti terhelésre. Autózás helyett válassza inkább a tömegközlekedést. Fontos a tiszta levegő megőrzése, mert a szennyezett levegő légúti megbetegedésekben szenvedők panaszait fokozza, de az egészséges embernél is jelentősen befolyásolja a napi munkavégzést is, fáradtabbak, aluszékonyabbak lehetünk.

Csütörtökön erős fagyokra lehet számítani, napközben is fagypont alatti hőmérséklet lesz. Gyenge melegfronti hatás várható, de a nagyon hideg idő az érrendszeri betegeket komoly terhelésnek teszi ki. Vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek, de a végtagi keringési betegek is számíthatnak a panaszaik fokozódására.

Pénteken fronthatás nem lesz, de északnyugat felől felhősödés kezdődik, amiből eleinte csak arrafelé, később országszerte várható havazás. Szilveszter éjszakáján közlekedők csúszós utakra készüljenek.

Az időjárás-változások hatására jelentkező tünetekről részletesen itt olvashatsz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!