A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Estére szűnik meg az eső és az északi szél

Vágólapra másolva!
Hétfő késő délutánig tart az esős, szeles, hűvös idő egy hullámzó hidegfronti zóna miatt. A legtovább Kelet-Magyarországon fog esni, délutánig további 10 milliméter esőre kell számítani az eddig lehullott 10 milliméternyihez. Továbbra is erős az északi szél a Dunántúl középső és nyugati részén.
Vágólapra másolva!

Hullámzó frontzóna miatt tart hétfő késő délutánig az esős, szeles, hűvös idő. A front távolodik, mögötte szárazabb és melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Emiatt kedden már több órára kisüt a nap a nappali gomolyfelhő-képződés mellett; csak egy-egy helyen fordulhat elő záporeső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4-9 Celsius-fok körül alakul. Hajnalban sűrű ködfoltok képződhetnek elsősorban az Északi-középhegység térségében, ám reggel feloszlanak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18-22 Celsius-fok körül alakul.

Hétfő délutánig viszont további jelentős mennyiségű csapadék valószínű az Alföldön és az Északi-középhegység középső és keleti részén - tájékoztat figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az eddig lehullott csapadékhoz további 10 milliméter eső hullhat Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, így a hétfői csapadékösszeg helyenként elérheti a 20 mm-t. Átlagosan tíz milliméter esőre kell számítani ma az ország területén.Legtovább a keleti, délkeleti határ mentén fog esni.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Egész Magyarország fölött borult volt az ég hétfő reggel (az Eumetsat meteorológiai műholt 7 órai felvétele)

Továbbra is erős az északi szél a Dunántúl középső és nyugati részén, 65-70 kilométer/órás széllökésekre kell számítani. Valamivel gyengébb, 60-65 km/órás széllökések előfordulhatnak Sátoraljaújhely és Nyíregyháza környékén is.

Kisöpörte a légszennyezést az eső és a szél

Az erős hidegfronti hatás miatt sokaknál fejfájás, migrén keletkezhet, a koncentrációcsökkentés a közlekedésben lehet veszélyes. A csapadékos és szeles időjárás viszont tisztábbá tette a levegőt: a légszennyező anyagok koncentrációja igen alacsony marad hétfőn.

A mostani hűvös időt hozó hidegfront a Skandináv-félszigettől az Alpokon át a Földközi-tengerig húzódik. Ennek mentén mindenütt borult az idő Európában, sokfelé esik az eső, záporeső, helyenként jelentős mennyiségű csapadék hull. A Fekete-tengertől északra egy sekély ciklon okoz borultságot és esőt, záport. Ehhez képest a Pireneusi- és a Balkán-félsziget nagy részén, illetve Oroszország északi vidékén általában csendes, nyugodt az idő az anticiklonok hatására. A legmelegebb Spanyolországban van, ott helyenként 30, 31 fokot is mértek, viszont a Brit-szigeteken és a Skandináv-félszigeten több helyen napközben is 15 fok alatt marad a hőmérséklet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!