Frontmentes és derült az idő, sok napsütéssel

Vágólapra másolva!
Már sokkal elviselhetőbb a meleg a frontmentes, késő nyári időben, mivel éjszakánként jobban le tud hűlni a levegő. Magyarország fölé kedd estig nagyrészt száraz levegő áramlik. Az északnyugati megyék fölé már valamivel hűvösebb levegő érkezik, ezért ott kissé gyengül a nappali felmelegedés.
Vágólapra másolva!

Kedden is sok lesz a napsütés, a legmagasabb hőmérséklet általában 26, 31 fok között várható, de északnyugaton csupán 23, 24 fok valószínű. Helyenként erősebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, főként északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor. A szél egyre többfelé északira, északnyugatira fordul, és a Dunántúlon időnként megerősödik. Erős lesz az UV-B sugárzás.

Szerdán nem is éri el a csúcshőmérséklet a 30 fokot: 24-29 fokra kell számítani. Gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Csapadék nem lesz. Az északnyugati szél időnként megélénkül. Az 5-15 km/órás átlagszél mellett 30-40 km/órás maximális széllökésre lehet számítani.

Ilyen az időjárás Európában

A Skandináv-félsziget felett egy több középpontú ciklon örvénylik, amelynek területén sok a felhő, több helyen esik az eső, záporeső, egy-két helyen zivatar is előfordul. Ezzel szemben Európa többi részén döntően anticiklon hatása érvényesül, emiatt kevés a felhő, sok a napsütés, csapadékról legfeljebb elvétve érkezik jelentés. A hőmérséklet csúcsértéke északon, északnyugaton csupán 11, 19 fok között változik, dél felé haladva azonban egyre melegebb van: a mediterrán tájakon a délutáni órákra 29, 35 fokig melegszik fel a levegő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!