A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Ahol nem fúj a déli szél, tartós lesz a köd vasárnap délig. Hétfőn már esni fog. A legtöbb csapadékra a Dunántúlon és északon kell számítani.
Vágólapra másolva!

Tartósan megmarad a köd az Északi-középhegységben és az Alföld északi és keleti részén. Napos időszakokra a Dunántúlon lehet számítani, változó mennyiségű fátyolfelhő mellett, és időnként megerősödik a déli, délkeleti szél.

Éjszaka ismét köd képződik a délnyugati szélvédett területeken és északkeleten. Az utóbbi országrészben vasárnap délig megmaradhat a sűrű köd, délnyugaton viszont már délelőtt feloszlik. A legalább hat órán át tartó köd miatt első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú, valamint Zala, Somogy és Baranya megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Vasárnap hajnalra többnyire 2 és 7 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet. Az ország nagyobb részén lesz fátyolfelhős, napos az idő a szombati helyzethez képest. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul, a tartósabban ködös északkeleten lehet néhány fokkal hűvösebb.

Számottevő csapadékra nem kell számítani, legfeljebb néhol lehet ködszitálás. Országszerte megerősödik időnként a déli, délkeleti szél a Dunántúlon és délkeleten is.

Hétfőn nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Egyre többfelé várható eső, zápor. Jelentős csapadék lehet a Dunántúlon és északon. Az Alpokalján néhol megélénkül az északi szél, másutt többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 15 fok között alakul.

Front nélküli fronthatás

Vasárnap estig időjárási front nem lesz az ország felett, melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek azoknál, akik érzékenyek a légköri változásokra. Erőteljes melegedés zajlik a magasban. A levertségnek, fejfájásnak, migrénnek, időjárási okai is lehetnek, alvási zavarok is előfordulhatnak. A megszokottnál hosszabb lesz a reakcióidő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!