A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Ötven kilométeres dugók, áramkimaradások, balesetek a heves havazás miatt: visszatért a tél Nyugat-Európába. Nagy-Britanniában 1986 óta nem volt példa hasonló hideghullámra, Franciaországban és Németországban is fennakadásokat okoz a hó.
Vágólapra másolva!

Kocsik ezrei rekedtek az utakon a szűnni nem akaró havazás miatt a délkelet-angliai Sussex grófságban keddre virradóra. Az autósok olykor nyolc órát is kénytelenek voltak a helyenként 50 kilométert is elérő közlekedési dugókban vesztegelni a BBC tudósítása szerint. A hőmérséklet hétfőn nulla Celsius-fokra süllyedt Anglia déli részén az Oroszországból és Skandináviából érkezett hideghullám miatt.

Tükörjég alakult ki az utakon, hófúvások nehezítették a közlekedést, valamint nem állt rendelkezésre elég hókotró, emiatt káosz alakult ki az utakon. Keddre virradó éjjel mínusz 7 fokos fagyokat mértek Délkelet-Anglia egyes területein, közölte a brit Meteorológiai szolgálat, a Met Office. Hasonló hideghullámra márciusban 1986 óta nem volt példa. Paradox módon viszont melegebb az idő Anglia északi részén és Skóciában. Ott plusz 5-6 fokos hőmérsékleteket mérnek, pedig elvileg az éghajlat hűvösebb, mint Nagy-Britannia déli felében.

Hidegebb van Londonban, mint Skóciában Forrás: AFP/Adrian Dennis

Több mint 68 ezer háztartás maradt áram nélkül Franciaország északnyugati részében, Bretagne-ban és Alsó-Normandiában. Kedden reggel mintegy ezer autós rekedt a gépkocsijában a heves havazás miatt. Az áramkiesés főként a La Manche-csatorna mentén fekvő Manche megyét érintette - közölte az ERDF áramszolgáltató vállalat.

A Saint-Joseph és Cherbourg közötti országúton több száz autós rekedt gépkocsijában a havazás miatt. A Manche megyei hatóságok a Facebookon arra hívták fel a térség lakóit, hogy ahol lehetséges, nyújtsanak segítséget "az utak hajótörötteinek". Sok autós magára hagyta járművét, és a környező épületekben keresett menedéket. A hatóságok kinyittatták az állami létesítményeket, számos rendőr és tűzoltó vesz részt a mentésben és kárelhárításban.

Ellehetetlenült a közlekedés Berlinben Forrás: AFP

Tükörjég borítja az utakat Németország északi felében, és heves havazás volt a térségben. Schleswig-Holsteinben és Alsó-Szászországban több tízezer iskolás számára elmaradt a tanítás. Helyenként a 30 centimétert is elérte a hóréteg vastagsága az Alsó-Szászországtól Mecklenburg-Előpomerániáig húzódó sávban. A következő napokban a hideghullám dél felé halad, kedden különösen Németország középső és nyugati részében eshet sok hó.

A rendkívül időjárás több száz balesetet okozott az utakon Alsó-Szászországban. Ezekben hatan súlyosan megsérültek. Németország középső részében is számos baleset történt a jeges utak és havazás miatt. Legkorábban a hétvégére javulhat az időjárási helyzet az előrejelzések szerin. Addig éjszakánként fagyokra lehet számítani. Éjjel a skála szerinti két-, nappal pedig egyszámjegyű fagyok várhatók.

Ekkora a hó a német fővárosban Forrás: AFP/Odd Andersen

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!