Indul a Danubio Park első üteme

Vágólapra másolva!
Az angyalföldi Marina Park tőszomszédságában kétezer lakást épít a következő években a spanyol Fadesa. A beruházásnak egy szálloda is része lesz.
Vágólapra másolva!

Még szeptemberben elkezdődik a spanyol Martinsa-Fadesa fejlesztésében az angyalföldi Foka-öböl melletti Danubio Park első ütemének építése - hangzott el a helyszíni értékesítési iroda megnyitásán csütürtökön.

A 11 hektáros területen több mint 2 ezer lakás épül, ebből az első ütemben 362 valósul meg, a lakások alapterülete 34 és 94 négyzetméter között változik, a négyzetméterenkénti ár pedig 434 és 591 ezer forint között lesz.

A területet az Autóker Holdingtól vásárolta a Fadesa, mindmáig üzleti titoknak tekintett vételárért. Eredetileg az Autóker a teljes területen fejlesztette volna a Marina Partot.

A 2011-ig tartó teljes beruházás a 2 ezer lakás mellett üzleteket, éttermeket, kávézókat és egy szállodát is tartalmaz, ez utóbbi a Foka-öböl déli részén helyezkedik majd el. A területen belül egy főutcára lesznek "felfűzve" a lakóépületek.

A családi vállalkozásként 1980-ban indult Fadesa részvénytársaságként működik, jelenleg legnagyobb tulajdonosa a Martinsa. A cég 30 millió négyzetméternyi telekvagyonnal rendelkezik, erre 190 ezer lakás építhető. A spanyol cég első magyarországi beruházása Budapesten a Király utcában lévő Central Passage, amely 271 luxuslakást foglal magában.

A forgalma 2006-ban 1 milliárd 281,1 millió euró volt, 230,4 millió eurós nettó nyereség mellett. A társaság ingatlanvagyonának értéke a múlt év utolsó napján 10 milliárd 537 millió euró volt. Tevékenységének középpontjában a közép- és luxuskategóriás lakások építése áll. A társaság fejlesztéseinek 44 százaléka ma már Spanyolországon kívül folyik, egyebek mellett Észak-Afrikában és a közép-kelet-európai régióban.

Forrás: [origo]
Balra a Danubio Park

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről