Rekordok a fővárosi irodapiacon

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Közel 100 ezer négyzetméterel bővült a harmadik negyedévben a budapesti irodapiac, a kihasználatlanság mégis csak fél százalékkal emelkedett - áll a CB Richard Ellis nemzetközi ingatlan-tanácsadó legfrissebb elemzésében.

Az idei harmadik negyedévben három rekord is megdőlt a budapesti irodapiacon, állítja az ingatlanpiaci elemzés. A 107 700 négyzetméternyi bruttó bérbe adás az eddigi történelmi csúcsot mintegy 20 százalékkal múlta felül; a Magyar Posta 23 000 négyzetméteres előbérlete minden idők legnagyobb tranzakcióját hozta; és a kínálat bővülése is a leggyorsabb ütemű volt 98 500 négyzetméter új irodaterület átadásával.

A folyamatban lévő ügyletek alapján az év utolsó negyede is magas keresletet ígér, de a harmadik negyedév rekordszintjét várhatóan nem éri el. Az év egészét nézve a bérbeadási szint átlépheti a 300 000 négyzetmétert, ami a tavalyi évhez képest 20 százalékos növekedést jelent. A kínálat bővülése szintén dinamikus marad, az év végéig további 100 000 négyzetméter irodaterület átadására kerülhet sor.

A fővárosi irodák kihasználatlansága a rekordkínálat ellenére is mindössze fél százalékponttal emelkedett az előző negyedévhez képest, így az most 12,1 százalékon áll. Az üresedés legnagyobb növekedése a nem-központi piacon történt, míg a belváros és az agglomeráció kihasználatlansága az eddigi legalacsonyabb értékre süllyedt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről