A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Új bérlakások a budapesti piacon

Vágólapra másolva!
A kiadó magánlakásoknak hamarosan új versenyzővel kell megküzdeniük a budapesti bérlakáspiacon - állítja egy új, IX. kerületi bérház fejlesztője. Az árak alapján azonban úgy tűnik, legfeljebb az irreálisan drága magánbérlemények számíthatnak konkurenciára.
Vágólapra másolva!

A Pesti Házak cégcsoport olyan új építésű apartmanházat húzott fel Ferencvárosban, amelynek összes lakása kiadó apartmanként üzemel majd - derül ki a csoportnak az [origo]-hoz eljuttatott közleményéből.

A Pesti Házak azt ígéri, a lakások minősége a fővárosi bérlakások átlagos színvonalát jócskán meghaladja, új kategóriát teremtve a kiadó ingatlanok között. A fővárosban még ritkaságnak számító beruházás a ferencvárosi Likőr utcában, Pesti Apartmanház néven készült el. Lakásainak bérleti díja nem haladja meg a normál piaci árakat - fogalmaz a közlemény, de konkrétumokra nem tér ki.

Utánanéztünk a Pesti Házak honlapján a tarifáknak, és azt láttuk, hogy a "piaci árak" kifejezés ez esetben kissé szabadon értelmezett, egy 50 négyzetméteres otthonban ugyanis 116 ezer forintért lakhatunk egy hónapig. A legolcsóbb, havi 66 ezerért bérelhető garzon alapterülete nem éri el a 30 négyzetmétert.

Így nehéz lesz versenyezni a kiadó használt lakásokkal, legyen a ház mégoly jó minőségű, elvégre a helyszín (a Mester és a Vaskapu utca között) nem különösebben magas presztízsű. Ráadásul még a jól szituált ügyfélkört megcélzó egyéb magánberuházások között is van jóval olcsóbb. Az Angyalföldi Ingatlanfejlesztő egyik nemrég elkészült bérházában, például, négyzetméterenként 1600 forint a bérleti díj, vagyis 50 négyzetméter esetén 80 ezer.

Az 54 lakásból álló, most átadott Pesti Apartmanház leendő bérlői különböző méretű lakások közül választhatnak. Igény szerint kérhetik a lakások bútorozását, amelyet profi lakberendező felár nélkül végez, de természetesen saját bútorokkal is lehet költözni.

Minden lakáshoz kérhető klíma, az autósok parkolóhelyet is bérelhetnek a ház alatt lévő teremgarázsban. Először 2008. június 1-jén lehet beköltözni, de foglalni már most is lehet. A cégcsoport egyébként az angyalföldi Taksony utcában és a IX. kerületi Ferenc téren is kínál - két-három éve épített - bérlakásokat, az újakhoz hasonló árfekvésben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!