A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Európában híre ment az olcsó balatoni ingatlanoknak

Vágólapra másolva!
A gyenge forint fellendítette a régóta agonizáló balatoni ingatlanpiacot - írja a szerdai Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Olvassa el itt a válság híreit!

Az utóbbi napokban meghosszabbított műszakban dolgoztak a balatoni ingatlanközvetítő irodákban az alkalmazottak. A gyenge forint miatt ugyanis egyre több az érdeklődő, a potenciális vevők között sok olyan magyar van, akik az elmúlt időszakban euróba fektették pénzüket.

Siófok, Balatonfüred, Keszthely és Hévíz számít a legnépszerűbb célpontnak, de a teljes tóparton megélénkült a forgalom. Az elmúlt hetek, főleg az utóbbi napok a tóparti ingatlanpiac fénykorát idézi - mondta a Napi Gazdaságnak Csákvári Lehel. A Balaton déli partján több irodát is működtető Aranypart 94 Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: több balatoni ingatlanközvetítő a siralmas piaci helyzetet látva az év első két hónapjában a német és osztrák médiában adott fel hirdetést. A reklámoknak meg is lett az eredménye: szinte egész Nyugat-Európában elterjedt, hogy olcsón lehet a Balaton partján ingatlanhoz jutni.

A forintgyengülés miatt az is szerepet játszik a piac fellendülésében, hogy a kínálatban az utóbbi időben tömegével jelentek meg a mérsékelt árú ingatlanok. Csákvári szerint a vízparthoz közel, felújításra szoruló kisebb házat már 10 millió forintért is lehet találni, 20 millió forintért pedig már néhány éve épült, legalább 100 négyzetméteres, szépen parkosított házakat lehet vásárolni.

A part melletti településeken ugyancsak több irodát működtető, osztrák tulajdonban lévő Balaton Ingatlanforgalmi és Tanácsadó Kft. értékesítési igazgatója, Jobban Tamás elmondta: a külföldi - elsősorban német és osztrák - vevők mellett számos olyan magyar érdeklődővel találkoztak, akik szintén euróért szeretnének ingatlant vásárolni. Ők az elmúlt év tavaszához képest ma 35-40 százalékkal olcsóbban juthatnak balatoni ingatlanhoz - tette hozzá Jobban Tamás.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!