A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szakértők szerint élőben beszélt Huszein

Vágólapra másolva!
Az amerikai titkosszolgálat vizsgálatai szerint Szaddám Huszein élő adásban beszélt az iraki televízóban. Visszafogott hangvételéből, viselkedéséből azonban arra következtetnek a szakértők, hogy a Bagdad elleni támadások során több iraki vezető is életét vesztette.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

Két órával az amerikai légitámadások megindítását követően sugározta az iraki televízió Szaddám Huszein beszédét. Az amerikai titkosszolgálat azóta már elemezte a látottakat és arra a következtetésre jutott, hogy élőben beszélt Huszein. A felvétellel kapcsolatos gyanút erősítette, hogy Irak tájékoztatási minisztere sem adott egyértelmű válasz a dpa szerint a beszéddel kapcsolatban, nem válaszolt egyértelműen arra a kérdésre, hogy élőben beszélt-e az iraki elnök.

Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irak/

Huszein egy előre elkészített szöveget olvasott fel, ezzel Bagdad azokat a feltételezéseket akarta cáfolni, hogy egy amerikai támadásban találat érte a Szaddámot rejtő bunkert, így Irak elvesztette vezetőjét. Az amerikai titkosszolgálatok szerint ugyanakkor Szaddám beszédében visszafogott optimizmus figyelhető meg, ami arra utal, hogy valószínűleg a támadások során iraki vezetők életüket vesztették.

Megfigyelők szerin felmerülhet az is, hogy nem az "igazi" Szaddám Huszein szólalt meg a televízióban. Az iraki diktátor állítólag több hasonmással is rendelkezik, akiket plasztikai sebészeti beavatkozásokkal tettek még inkább hasonlóvá hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!