A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Irak: 200 sérült Bagdad bombázásában

Vágólapra másolva!
Mohamed Szaed al-Sahaf iraki információs miniszter szerint az iraki erők heves harcokban, de ellenállnak mind az al-Faó félszigeten, mind Umm Kaszrnál. A miniszter szerint az irakiak sikeres ellentámadásokat intéztek az ország belsejében haladó menetoszlopok ellen - öt tankot kilőttek, és megöltek több szövetséges katonát. A miniszter emellett tagadta a tömeges iraki dezertálásokat, és közölte, 207 iraki sérült meg a bagdadi bombázásokban.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irak/Térkép a támadásokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

Az iraki információs miniszter szombat délelőtti sajtótájékoztatóján közölte, az iraki hadsereg mindenütt tartja védelmi állásait, heves harcok dúlnak Umm Kaszrnál és a Faó-félszigeten. Mohamed Szaed al-Sahaf szerint az Irak ellen támadó "hülye ellenségnek" komoly veszteségei vannak.

A miniszter cáfolta a tömeges dezertálásokról szóló híreket. Közölte, az idegen "zsoldosok" csak néhány polgári személyt fogtak el Dél-Irakban, mint fogalmazott "elrabolták a civileket". A politikus szerint Bagdad bombázásának következtében 207 polgári személy sérült meg.

A Bagdad felé tartó hadoszlopokkal kapcsolatban Mohamed Szaed al-Sahaf kijelentette, hogy az egyik páncélozott járművekből álló menetet a helyi lakosok és az iraki katonák ellentámadása megállította, az al-Bakhra nevű kisebb településnél kilőttek öt tankot, és megöltek több "zsoldost". A miniszter szerint az Eufráteszen Nasziríjánál átkelt harmadik szövetséges hadoszlopot is fenltartották a helyi lakosok és az iraki katonák ellentámadásai, a menet emellett ősi műemlékek, így Ur romvárosa illetve Ábrahám próféta lakhelye felé halad - a miniszter szerint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!