Nem lesz katonai kormányzás Irakban

Vágólapra másolva!
Washington elfogadta, hogy Szaddám Huszein iraki elnök kormányának bukása után azonnal iraki átmeneti kormányzat jöjjön létre az amerikai katonai kormányzás helyett - mondta az észak-iraki Erbilben tartott szombati sajtótájékoztatóján az iraki Kurdisztán északnyugati részét ellenőrző Kurdisztáni Demokratikus Párt egyik vezetője.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://origo.hu/irak/Térkép a támadásokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

Zebari az Erbili elmondta, hogy az iraki kurd katonai erők részt vesznek majd Kurdisztánon kívüli hadműveletekben is: a kurd erők Kirkukba és Moszulba - Észak-Irak két legnagyobb településére - vonulhatnak be az amerikai csapatokkal.

A Kurdisztáni Demokratikus Párt képviselője közölte: "rövidesen aktivizálódik" az iraki északi front is, különleges amerikai erők segítségével.

A politikus cáfolta a török csapatok észak-iraki bevonulásáról szóló híreket. Mint mondta, pártja számára a török csapatok bevonulása nem elfogadható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről