Németországba szállították a sérült katonákat

Vágólapra másolva!
Hétfőn megérkezett az Irakban megsebesült amerikai katonák első csoportja a németországi Ramstein amerikai légitámaszpontjára. A sérült katonákat oxigénmaszkban, hordágyon szállították.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldala/irak/index.html

Egy C-141-es szállítógéppel 12 amerikai katona érkezett Kuvaitból az iraki háború ötödik napján. A katonák közül heten harcban sebesültek meg, míg a többiek abban a gránáttámadásban, amelyet egy amerikai katona hajtott végre a hét végén egy amerikai parancsnoki állás ellen Kuvaitban. A sebesültek közül háromnak súlyos az állapota.

Az AP amerikai hírügynökség szerint a sebesülteket a közeli Landstuhl amerikai kórházába szállítják. Hírügynökségi jelentések szerint az utóbbi időben jelentősen bővítették a kórház befogadóképességét, péntek óta orvosok, ápolónők és kisegítők érkeztek az Egyesült Államokból. A klinika a legnagyobb amerikai katonai kórház az Egyesült Államok területén kívül, és az utóbbi 12 évben fontos szerepet játszott a sebesültek ellátásban valamennyi olyan katonai konfliktusban, amelyben az Egyesült Államok érintett volt - emelte ki jelentésében az APA osztrák hírügynökség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről