A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyre súlyosabb légicsapások Észak-Irakban

Vágólapra másolva!
Amerikai vadászbombázók kedden minden eddiginél súlyosabb légicsapást mértek az észak-iraki Kirkuk közelében lévő célpontokra. Helyszíni tudósítók közel hatvan robbanásról számoltak be.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Irak északi részén amerikai vadászbombázók kedden Kirkuk közvetlen közelében fekvő célpontokat lőttek, amit helyi kurd harcosok a stratégiai fontosságú olajipari központ elleni legsúlyosabb támadásnak neveztek a háború kezdete óta. A Reuters helyszíni tudósítója szerint több vadászbombázó körözött az égen, mielőtt ledobták volna bombáikat egy Kirkuk északi peremén elterülő katonai erődítmény környékére.

A lövedékek becsapódását követően hatalmas fekete füst emelkedett a magasba. A bombázás több mint két órán át tartott: újságírók egy csoportja 9 robbanást látott és ötvennél is többet hallott. Gépfegyverek ropogása is hallatszott, de nem világos, honnan. B-52-es hadászati bombázók is feltűntek az égen, de nem lehetett megállapítani, hogy Kirkukra vagy környékére dobták-e le bombáikat.

Az egyik kurd falu polgármestere arról számolt be, hogy az utóbbi 24 órában megszaporodtak a bombázások az északi front mentén. Mam Rosztam, egy magas rangú kurd parancsnok a közeli Csamcsamál városban úgy nyilatkozott, hogy pesmerga harcosai nem támadják meg Kirkukot, hacsak az Egyesült Államoktól nem kapnak ilyen parancsot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!