Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Állítólag ülésezett az iraki legfelsőbb vezetés

Vágólapra másolva!
Az iraki tévé szerint Szaddám Huszein elnökletével ülést tartott az iraki legfelső vezetés, ahol jelen volt Szaddám két fia, Udaj és Kuszaj is. Az iraki elnök Bagdad központjában lévő palotáját újabb bombatalálat érte.
Vágólapra másolva!

Szaddám Huszein államfő elnökletével ülést tartott szerdán Bagdadban az iraki legfelső vezetés, s a tanácskozáson részt vett Huszein két fia: Udaj és Kuszaj is - jelentette a Reuters brit hírügynökség az iraki televíziót idézve, amely azonban sem élő közvetítést nem adott a tanácskozásról, sem képekkel nem illusztrálta a beszámolót. A tanácskozásról az iraki televízió rövid, szöveges jelentésén kívül más forrásból nem áll rendelkezésre információ.

Az elmúlt 24 órában az amerikai és brit harci gépek fokozódó légitámadásai közepette az iraki állami televízióban elhangzott Szaddám Huszein két üzenete is az iraki néphez. Az egyiket az iraki tájékoztatási miniszter, a másikat pedig egy műsorvezető olvasta be, az államfő személyesen egyik alkalommal sem jelent meg, és videofelvételt sem mutattak be az elnökről.

Amerika és brit gépek szerda kora délután ismét csapást mértek Szaddám Huszein egyik, Bagdad központjában lévő palotájára. Az épületkomplexumból a támadást követő nagy erejű robbanás nyomán füstoszlop emelkedett a magasba.

Friss hírek és háttér az iraki eseményekről/irak/index.html

Szaddám Huszein sorsát illetően senki sem tud biztosat azóta, hogy március 20-ra virradóra, az Irak elleni háború kezdetén amerikai bombák hullottak arra a bunkerre, ahol állítólag az államfő tartózkodott. Bár a támadást követően, majd néhány nappal később Szaddám Huszein megjelent a képernyőn és üzenetet intézett az iraki néphez, nem tudható, hogy a felvételek mikor (esetleg még a háború első éjszakája előtt) és hol készültek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről