Vágólapra másolva!
A szövetséges légierő szerda délután ismét bombázta az észak-iraki Moszult és Kirkukot. Moszulban a város belső kerületeit érte rakétatámadás. Kirkuknál a város környéki iraki állásokat bombázták.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

A szövetséges légierő közép-európai idő szerint szerdán 15 óra 40 perckor ismét bombázta az észak-iraki Moszul városát. Ezt az al-Dzsazíra katari műholdas televízió helyszínen tartózkodó tudósítója jelentette egyenes adásban. Az al-Dzsazíra képein látni lehetett, hogy a város egy pontja fölött, a becsapódás helyén füstoszlop áll. A tudósító azt nem mondta, hogy a város mely részeit támadták repülőgépek, de arról beszámolt, hogy a város környékét is érte légitámadás. Az iraki légvédelem viszonozta az akciót.

Az al-Dzsazíra délelőtti jelentése szerint B-52-es hadászati bombázók mértek csapást a Moszultól néhány kilométerrel északkeletre lévő területre. Ez a terület közel van a közigazgatási határhoz, amely a Bagdad ellenőrzése alatt álló Moszul tartományt a kurdok ellenőrizte Dohúk tartománytól elválasztja. A másfél millió lakosú Moszul a legnagyobb észak-iraki város, Felső-Mezopotámiában, a Tigris folyó jobb partján terül el, szemben az ókori Ninive romjaival. A környékén többségükben kurdok élnek.

A Reuters tudósítója szerint légitámadás érte a Kirkuk észak-iraki olajváros közelében található iraki állásokat is, és egy B-52-es fürtösbombákat dobott le a Dohúktól nyugatra fekvő Fejda városban. Az iraki légvédelem heves tűzzel fogadta a gépet, de célt tévesztett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről