Szaddám a szövetségesek kifárasztását parancsolja

Vágólapra másolva!
Az iraki televízió jelentése szerint Szaddám Huszein iraki elnök azt a parancsot adta a katonai vezetőknek, hogy fárasszák ki, és ne engedjék lélegzethez jutni a szövetségeseket. A televízió képeket is mutatott az elnök és a parancsnokok találkozójáról. Szaddám katonai ruhát viselt, és nyugodtnak tűnt.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

Szaddám Huszein iraki elnök "bízik csapatai győzelmében" és a bagdadi televízió jelentése szerint sürgette parancsnokait: ne engedjék lélegzethez jutni az ellenséget. Az iraki televízió műholdas adásában csütörtökön mutatott képeket az iraki elnökről, aki katonai vezetőkkel tanácskozva utasításokat fogalmazott meg parancsnokainak, hogyan álljanak ellen a behatoló erőknek.

Szaddámnak - az iraki tv-ben beolvasott közlemény szerint - meggyőződése, hogy a győzelem az irakiak kezében van. Az elnök szerint ki kell fárasztani az ellenséget, és nem szabad engedni, hogy lélegzethez jusson. Az iraki televízió adásából nem derült ki, hogy mikor találkozott az elnök a katonai vezetőkkel.

Szaddám Huszein azt mondta parancsnokainak, hogy tartsák fenn a fokozott harci szellemet. Utasította továbbá azokat, akik nem tudnak harcolni, hogy adjanak helyet a harcolóknak. "Félintézkedéseket nem tudunk elfogadni" - idézte a jelentés Szaddám Huszein utasításait. Az iraki elnök katonai a televízió által bemutatott tanácskozáson katonai egyenruhát viselt és nyugodtnak tűnt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!