Hevesen bombázták Bagdadot

Vágólapra másolva!
Rendkívül heves légicsapások érték magyar idő szerint szombat délben Bagdadot és déli, illetve délnyugati elővárosait. A bombázás közben sok iraki a győzelmet ünnepelte.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakTérkép a stratégiai pontokróljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620)Térkép a hadműveletekrőljavascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)Friss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

A légitámadás alatt dudáló autók egész raja haladt át Bagdadon. Az autóban ülők iraki zászlókat lengettek, a levegőbe lövöldöztek, és ujjaikkal a győzelmet jelképező V betűt formálták. Az ünneplők minden bizonnyal a repülőtéren és a belváros és a nemzetközi repülőtér között fekvő Dora városnegyedben zajló csatákból érkező győzelmi jelentések miatt vonultak utcára - írja a AFP francia hírügynökség tudósítása alapján a távirati iroda.

A szövetségesek Központi Parancsnoksága által kiadott közlemény szerint a bagdadi repülőtér "biztonságban van" és nemsokára használható lesz - írja a BBC. A közlemény szerint a Bagdadért folytatott csata még sokáig tart.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!