Juhász: fegyverszakértőket küldhetünk Irakba

Vágólapra másolva!
Juhász Ferenc honvédelmi miniszter szerint nem csak magyar békefenntartókra, hanem egészségügyi és fegyverzet szakértőkre is szükség lehet az iraki újjáépítésben. A miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján ugyanakkor azt is elmondta, hogy az újjáépítésben való magyar részvétel részletei egyelőre nem tisztázottak, mivel ezzel kapcsolatban nem érkezett még nemzetközi felkérés.
Vágólapra másolva!
Irak-oldalhttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.html

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter szerint fontos, hogy Magyarország részt vegyen az iraki háború utáni újjáépítésben. A miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélte, hogy az újjáépítés során többek között járványügyi, egészségügyi, illetve vegyi, biológiai fegyverekhez értő szakemberekre lehet szükség, de béketámogató, békefenntartó szerepkörre is igény lehet majd.

Juhász kijelentette: még nem született döntés az iraki újjáépítésben való magyar részvételről, mivel az erre vonatkozó nemzetközi igények sem fogalmazódtak meg. A miniszter ugyanakkor kijelentette, hogy a magyar szerepvállalás nem csak katonai lehet. Juhász Ferenc kiemelte: szeretné, ha nemzetközi döntés születne az iraki újjáépítésről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!