A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több szövetséges csapat hagyta el Törökországot

Vágólapra másolva!
Több mint ezer amerikai katona hagyta el Törökországot. Az incirliki légi bázisról távozó amerikai csapatok az Irak elleni hadműveletekben nem vettek részt, csak a légteret felügyelték. Elhagyták Törökországot a támaszpontra telepített amerikai és brit harci gépek is.
Vágólapra másolva!
Irak-oldalhttp://www.origo.hu/irak

Elhagyja Törökországot több mint ezer amerikai katona. Mint a török vezérkar kedden közölte, az 1166 katonát tíz repülőgéppel szállítják el a dél-anatóliai Incirlikből az amerikai hadsereg németországi bázisaira. Felszerelésüket egy héten belül szintén útnak indítják Iskenderun kikötőjéből.

Az amerikai katonák egy részét még az észak-iraki légtérzár felügyeletére telepítették az incirliki légibázisra, más részüket pedig februárban küldték oda az Irak elleni esetleges háborúban szóba jöhető törökországi támaszpontok korszerűsítéséről kötött megállapodás keretében. Az Egyesült Államok ugyanis egy észak-iraki front megnyitását is tervezte.

Az iraki háború beindulásával a légi járőrözés véget ért, és az Incirlikben telepített összes amerikai és brit harci repülőgép elhagyta Törökországot - jegyezte meg az AFP. Az ankarai parlament március elején elutasította 62 ezer amerikai katona, valamint több mint 300 repülőgép és helikopter telepítését egy iraki invázió céljaira. A háború első napjaiban Törökország engedélyezte, hogy az amerikai-brit koalíció gépei használhassák a légterét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!